Juiste moment voor nieuwe domeinnamen in reisbranche

Geplaatst door Redactie op 17 december 2014 om 16:39 in de categorie Algemeen nieuws

hostnetNieuwe domeinnaamextensies zoals .holiday, .paris en .london bieden de reis- en toerismebranche kansen. Uit analyses is gebleken dat veel mensen zich in januari oriënteren op vakanties. Voor organisaties in de reis- en toerismebranche is het dan ook hét moment om zich online te onderscheiden. Nu het internet steeds voller wordt, kunnen nieuwe domeinnamen daarbij helpen.

Januari: jaarlijkse piek in online zoektocht naar vakantie

In januari oriënteren de meeste mensen zich online op hun vakantiebestemming. Uit een analyse van de Google-zoekresultaten blijkt dat consumenten in januari en juli in Google het meest zoeken op zoektermen gerelateerd aan vakanties, zoals `vakantie boeken`, `stedentrip Barcelona` en `hotel boeken`. Tevens is januari de maand waarin er op fora, social media en nieuwssites het meest wordt gesproken over vakantiegerelateerde onderwerpen. Organisaties in de reis- en toerismebranche doen er dan ook verstandig aan om hier op in te haken en op korte termijn nieuwe, passende domeinnamen te registreren.

Nieuwe extensies bieden mogelijkheden

Veel domeinnamen met traditionele extensies zoals .nl en .com zijn al in gebruik. Het is daardoor een uitdaging om een herkenbare en onderscheidende domeinnaam te registreren. Een herkenbare domeinnaam is van groot belang: consumenten onthouden deze beter en de website is beter vindbaar. Met de komst van nieuwe domeinnaamextensies zoals .holiday, .cruises, .berlin en .brussels ontstaan er veel mogelijkheden voor nieuwe domeinnamen in de reis- en toerismebranche. Domeinnamen worden zo relevanter én korter. Een voorbeeld: wanneer een reisbureau is gespecialiseerd in cruises in de Caribbean, wordt met caribbean.cruises in één oogopslag de business duidelijk.

Breed aanbod van toerismegerelateerde domeinnamen

Er zijn diverse domeinnaamextensies beschikbaar of onderweg die nauw aansluiten bij de bedrijfsactiviteiten, doelgroep en het aanbod van de reis- en toerismebranche. Zo zijn voor reisorganisaties die stedentrips willen uitlichten al verschillende extensies beschikbaar, zoals .london, .gent en .vegas. De extensies .barcelona, .madrid, .istanbul en .paris komen in 2015 vrij. Biedt u reizen aan op internationaal gebied? Voor een Spaanse doelgroep is er bijvoorbeeld de .viajes domeinnaam, voor een Duitse doelgroep de .reise domeinnaam en voor een Franse en/of Engelse doelgroep de .voyage domeinnaam. Ook op het gebied van hotels zitten er diverse domeinnamen in het verschiet: .hotel, .hoteis, .hoteles en .hotels.

Over Hostnet

Hostingprovider Hostnet is al sinds 1999 actief is op de particuliere en zakelijke internetmarkt en uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de Nederlandse markt. Naast domeinregistratie, webhosting en e-mail, kunnen klanten bij Hostnet terecht voor Virtual Private Servers (VPS), Dedicated Servers en cloud hosting. Hostnet beheert 800.000 domeinnamen en 60.000 websites voor meer dan 250.000 klanten. Service staat bij deze Amsterdamse hostingprovider centraal die als missie heeft ondernemende mensen te helpen hun dromen en ambities te realiseren met de beste online oplossingen.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.