Shadow

Jordanië ‘bestemming van het jaar’ bij Medical Travel Awards

jordaniedodezeeJordanië is bij de Medical Travel Awards 2014 gekozen tot ‘bestemming van het jaar’. Het koninkrijk werd onder andere geprezen vanwege de hoge kwaliteit van de medische faciliteiten en diensten en haar grote capaciteit. Bovendien trekken veel toeristen naar Jordanië vanwege de heilzame werking van het water van de Dode Zee en de zuivere lucht in deze regio. 

Sinds de jaren zeventig is Jordanië een gevestigde en groeiende medische bestemming. In 2012 was het medisch toerisme goed voor een omzet van meer dan $1 miljard, waardoor Jordanië zich tot de wereldtop van medisch toeristische bestemmingen mag rekenen. Zo kan Groot-Brittannië zich qua inkomsten aan Jordanië meten, maar zijn de kosten voor een behandeling in Jordanië zo’n 70% lager. Deze kosten liggen zelfs maar liefst  90% lager dan in de Verenigde Staten. Desondanks is de patiënttevredenheid in Jordanië aanzienlijk hoger dan in deze landen. Erg verrassend is het dan ook niet dat patiënten uit zo’n 50 landen kiezen voor allerlei soorten behandelingen in één van de 63 moderne particuliere ziekenhuizen, klinieken en resorts.

De positieve werking van de Dode Zee

Veel mensen met huidproblemen zoals Psoriasis komen naar de Dode Zee en zien hun huid drastisch verbeteren vanwege de mineralen die het water en de modder bevatten. Het insmeren met de donkere modder heeft een bijzonder positief effect op de huid en een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoeden hierdoor dan ook behandelingen aan de Dode Zee. Tevens bevat de lucht in de Dode Zee regio zo’n 10% meer zuurstof en 20% meer bromide dan in onze omgeving. Behalve patiënten met Psoriasis worden in de regio ook patiënten met bijvoorbeeld Bechterew, luchtwegenproblemen en hartkwalen met succes behandeld. Deze patiënten kunnen tijdens hun behandelingen bovendien genieten van alles wat gastvrij Jordanië te bieden heeft.  De aangename temperatuur maakt Jordanië een bestemming waar het hele jaar van de zon genoten kan worden.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!