Shadow

Italië en Frankrijk meest populaire herfstbestemmingen

Interhome vakantiehuis ZwitserlandDe zuidelijke landen Italië en Frankrijk zijn bij Nederlanders verreweg de meest geliefde bestemmingen om er in de herfstmaanden nog even tussenuit te gaan. Dat blijkt uit de vakantieboekingscijfers van een vakantiehuizenportal. Vooral na-zomeren in Toscane is populair.

 

Vakantievierders in eigen land, kiezen in het najaar het meest voor Zeeland, op de voet gevolgd door Limburg. Ook vorig jaar waren beide provincies nummer 1 en 2, maar in 2015 rukt Limburg op, signaleert Casamundo. De derde plaats is voor Noord-Brabant.

‘Noord’ en ‘Midden’ kiest Duitsland

In de komende herfstvakantie verblijven veel mensen in de directe buurlanden. Zo is Duitsland in de eerste herfstvakantieweek, wanneer de regio’s Noord en Midden vrij zijn, het meest geboekt. In de tweede week, regio Zuid, staat België op de eerste plaats gevolgd door Italië en Duitsland.

Liever vakantiehuis dan appartement

Een opvallende trend is dat de meeste vakantiegangers liever in een vakantiehuis verblijven dan in een vakantie-appartement. “Reizigers lijken in een vakantiehuis een sterker gevoel van vrijheid te ervaren. Dit komt de totale vakantiebeleving ten goede”, verklaart CEO Thorsten Kerwin van Casamundo de verschuiving.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!