Innsbruck: winterse hotspot voor sport en muziek

Geplaatst door Redactie op 16 december 2014 om 10:31 in de categorie Bestemmingen

Innsbruck vierschansentoernooiHet jaar 2015 start spectaculair in Innsbruck in het Oostenrijkse Tirol met drie mega evenementen. De stad is gastheervan het bekende Vierschansentoernooi, de Air + Style Contest en het Conquer the Alps Festival. De sportieve evenementen gaan gepaard met live optredens van diverse bands. 

De aftrap van het evenementenseizoen vindt plaats op 4 januari 2015 met de 62e editie van het Vierschansentoernooi. De kwalificatie wedstrijden worden een dag eerder gehouden. Fans zijn meer dan welkom om de skispringers aan te moedigen en te huldigen aan de voet van de Bergisel.

Air + Style Contest in Innsbruck

http://youtu.be/j2uJMq4P_0Y In januari volgt de serie mega evenementen met de Air + Style Contest. Innsbruck is de geboortestad van Air + Style, een evenement dat tegenwoordig ook plaats vindt in onder meer Peking! Een van de grote namen achter dit evenement is Shaun White. Internationale sterren en lokale grootheden zoals Werner Stock en Shaun zelf zullen zich aan elkaar wagen in Innsbruck. Een spectaculaire show is gegarandeerd. Entertainment, fashion, muziek en sport zullen de fans vermaken. Naast de sportieve prestaties van de atleten zorgen live optredens van onder meer Co & Bad Things voor een gezellige sfeer. De kwalificatiewedstrijd vind plaats op 16 januari 2015 en de finale bijgestaan door live optredens is gepland op 17 januari 2015 in Bergisel, Innsbruck.

Conquer the Alps in Innsbruck

Het evenementenseizoen sluit in maart met Conquer the Alps. Van 1 tot 8 maart 2015 vinden verschillende cursussen plaats in Innsbruck stad en het nabijgelegen skigebied Axamer Lizum. Denk aan speed checks, lawine cursussen en workshops slacklinen en freestyle skiën. Wie het liever wat rustiger aan doet kan mee doen aan het avondsleeën.
Innsbruck is heel makkelijk te bereiken per trein en vliegtuig, want de stad heeft een eigen internationaal vliegveld en een internationaal treinstation. Vanuit hartje stad vertrekt een gondel naar de skipisten van Innsbruck. Vergelijk treintickets naar Innsbruck met vliegtickets van Transavia.

Innsbruck: winterse hotspot voor sport en muziek
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.