Toekomst watersport centraal tijdens opening HISWA 2016

Geplaatst door Redactie op 16 maart 2016 om 11:22 in de categorie Beurzen en evenementen

Met het luiden van een scheepsbel wordt woensdag 16 maart het startsein gegeven voor de Hiswa 2016. in de RAI in Amsterdam. Het begin van de Hiswa is tevens de start van het watersportseizoen 2016.

Hiswa 2016 watersport

© Hiswa

De HISWA wordt traditioneel geopend met het luiden van de scheepsbel. Deze officiële openingshandeling wordt verricht door prominente bestuurders die een belangrijke rol vervullen in de watersport en -recreatie. Cees Loggen, Gedeputeerde Waterrecreatie Provincie Noord-Holland, Patrick Poelmann, Dijkgraaf Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Luzette Wagenaar-Kroon, Burgemeester van de Gemeente Waterland en Udo Kock, Wethouder Financiën en Water van de Gemeente Amsterdam vertellen welke rol zij vervullen om de watersport een boost geven. Watersport in Nederland staat of valt immers bij een goed beleid op het gebied van water, vaarweginfrastructuur en economie.

Watersportprijzen

Daarnaast staat op de Hiswa 2016 ook de toekomst van de watersport centraal en maakte een vakjury de winnaars van de Motorboot-, Zeilboot- en Product van het Jaar 2016 bekend. De Aluqa Abalone 28 van Aluqa Exclusive Boats uitgeroepen tot Motorboot van het Jaar en de Hanse 315 van West Yachting verkozen tot Zeilboot van het Jaar. Tevens werd de winnaar van de HISWA Product van het Jaar verkiezing bekendgemaakt. Die prijs ging naar de VolansCOASTAL.

Campagne ‘Welkom op het Water’ tijdens Hiswa 2016

De watersportsector moet inspelen op de maatschappelijke en demografische ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden. Om deze reden is de promotiecampagne ‘Welkom op het water’ in het leven geroepen. Met deze campagne wil de watersportsector de komende jaren nieuwe watersporters aantrekken. Onderzoek laat zien dat er kansen zijn voor groei voor zowel traditionele als nieuwe vormen van watersport. Geert Dijks, directeur van HISWA Vereniging – de brancheorganisatie van de watersport – vertelt over deze campagne en over de samenwerking van 900 HISWA-watersportbedrijven om de komende jaren een groei te creëren. HISWA Amsterdam Boat Show is al partner van de campagne; het is de bedoeling dat meer organisaties aansluiten.

De HISWA Amsterdam Boat Show vindt van 16 t/m 20 maart plaats in RAI Amsterdam. De vorige editie van de Hiswa, de zestigste, trok zeven procent meer exposanten en 13 procent meer boten dan in 2014.

Toekomst watersport centraal tijdens opening HISWA 2016
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.