Halloween in Europa-Park: griezelig, gruwelijk én gezellig

Geplaatst door Redactie op 21 september 2016 om 15:05 in de categorie Attracties

Halloween in EuropaParkAls de 42 meter hoge koepel van Euro-Sat een oranje kleedje krijgt en verandert in de grootste pompoen ter wereld, dan is het weer Halloween in Europa-Park.

Van 24 september tot en met 6 november kunnen bezoekers genieten van het bekende attractie-en showaanbod, maar ook van extra Halloween-versieringen en -evenementen. Is het overdag een beetje griezelig, op de alom vermaarde ”Horror Nights” gaat het er minder lief aan toe. Het evenement waaraan 270 acteurs deelnemen en waarvoor onder meer 75 liter filmbloed nodig is, beleeft dit jaar de tiende editie.

Griezelen voor jong en oud tijdens Halloween in EuropaPark

De griezelweken in Europa-Park zijn geschikt voor jong én oud. De koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is dan omgetoverd tot een gigantische pompoen. De rest van het park is veranderd in een herfstlandschap; hiervoor zorgen 180.000 pompoenen , 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten en 3.000 balen stro. Tel daarbij op de talloze skeletten, spinnenwebben, pompoencreaties, een bijzondere verlichting en andere versieringen.

Ook enkele shows en de dagelijkse parade zijn aangepast aan het griezel-thema. Daarnaast is er voor de kinderen een Halloween-Plein met doe-activiteiten, zijn de draaiende Koffiekopjes veranderd in Griezelkopjes en rijdt de Feria Swing bij deze gelegenheid achteruit. Om kennis te maken met het fenomeen horrorhuis kunnen bezoekers (vanaf 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene) een kijkje nemen in ‘Tenems Revenge’. Parkbezoekers beleven er overdag de mildere versie van dit ‘haunted house’. Vakanties en hotels in EuropaPark boek je bij onder meer TUI en De Jong Intra.

Vol programma tijdens de Festivalweken

Van 21 oktober tot en met 6 november vinden de Halloween-Festivalweken plaats. Zo vindt iedere avond de spectaculaire show “Mysteria” plaats. Parkbezoekers kunnen deze show gratis bezoeken en getuige zijn van bijzondere lichtshows en laser-projecties. Op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd.

De gruwelijke Horror Nights

Is het Halloween-programma overdag nog geschikt voor de hele familie, dat kan niet gezegd worden van de ”Horror Nights”. Tijdens de “Horror Nights” komt men oog in oog te staan met rondlopende zombies, griezels en andere wezens. Ook kan men de speciale ijsshow Horror on Ice VII bezoeken en attracties als Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra in het donker beleven.

Om de avond af te sluiten is er op een aantal dagen vanaf 23.00 uur de Vampire’s Club met dj’s en dance-muziek. Het hoogtepunt van de ”Horror Nights” vormen echter de zes ‘haunted houses’. Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten zal staan. Ter gelegenheid van de 10e verjaardag is er een primeur: Atlantis Coastiality. Met een Samsung Gear VR bril beleeft men dan de duistere wereld achter de overdag zo liefelijke attractie Abenteur Atlantis.

De ”Horror Nights” zijn dit jaar op 25 dagen in de periode 21 september tot en met 5 november. Het evenement vindt op een speciaal terrein naast het park plaats. Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de Toegang voor 16 jaar en ouder.

5.0
01

Sharing is caring!

Comments are closed.