Shadow

Grafmonument echtpaar Kröller-Müller gerestaureerd in NP De Hoge Veluwe

KrollermullerHet grafmonument van het echtpaar Kröller-Müller, stichters van het Het Nationale Park De Hoge Veluwe, is gerestaureerd. Het stenen monument op de Franse Berg in het Park is gereinigd en het voeg- en kitwerk is hersteld. In april is het graf tijdelijk toegankelijk voor bezoekers tijdens een speciale rondleiding.

Laatste rustplaats

Gedurende vier dagen werkte Cuperus Natuursteen uit Hattem  aan de restauratie van de stenen zerken. Het graf van het echtpaar Kröller-Müller bevindt zich op de zuidhelling van de Franse Berg. Het echtpaar was zo verbonden met het Park dat zij hier hun laatste rustplaats hebben gevonden. Helene heeft de plek van het graf zelf uitgekozen. Naast dat het een mystieke plek is, wilde zij ook dicht bij haar grote droom, het Grote Museum (Fundamenten), begraven worden. Helene stierf in 1939 en twee jaar later werd haar man Anton naast haar bijgezet. Het graf had geen betere plaats kunnen krijgen. De locatie straalt absolute rust uit en heeft een weids uitzicht over De Hoge Veluwe.

Speciale rondleiding

In april, de oprichtingsmaand van het Park, wordt een speciale rondleiding gegeven langs het graf van de grondleggers van De Hoge Veluwe. Een unieke kans om het net gerestaureerde graf van Anton en Helene Kröller-Müller van dichtbij te bezichtigen. Het is normaliter voor bezoekers niet mogelijk het graf te bezoeken. De rondleiding onder leiding van een natuurgids wordt elke donderdag en zaterdag in april gegeven van 13.30 – 15.30 uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via www.hogeveluwe.nl.

 

 

Sharing is caring!