Gouden Koets zorgt voor run op tribuneplaatsen Prinsjesdag

Geplaatst door Redactie op 10 september 2015 om 15:03 in de categorie Beurzen en evenementen

De tribunekaarten aan het Lange Voorhout voor Prinsjesdag zijn volledig uitverkocht. De voorlopig laatste keer dat de Gouden Koets te bewonderen is tijdens Prinsjesdag zorgt voor een ware run op de kaarten,meldt Den Haag Marketing.

Den Haag Prinsjesdag

© Den Haag Marketing/Frank Jansen

De Gouden Koets wordt na deze editie van Prinsjesdag gerestaureerd en dat gaat ongeveer drie jaar duren. En dat zorgt voor een run op kaarten voor de tribine aan het Lange Voorhout. Vanaf volgend jaar wordt de Glazen Koets ingezet tijdens Prinsjesdag. Speciaal voor deze editie van Prinsjesdag werd de capaciteit van de tribunes uitgebreid naar 4000. Marco Esser, directeur van Den Haag Marketing: ‘Niet eerder waren de kaarten zo snel uitverkocht, zelfs niet twee jaar geleden toen Koning Willem-Alexander de Troonrede voor het eerst voorlas en hij alleen met Koningin Maxima in de Gouden Koets zat.”

De verwachting is dan ook dat deze editie extra druk gaat worden. Esser:“We raden bezoekers daarom aan eerder te komen. Al vanaf het weekend voor Prinsjesdag is er genoeg Koninklijks te doen.

Programma Prinsjesdag 2015
12:45 – Gouden Koets rijdt van de Koninklijke stallen naar Paleis Noordeinde
13:00 – Rijtour Koninklijke stoet van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof
13:15 – Troonrede Ridderzaal
13:50 – Gouden Koets vertrekt vanaf het Binnenhof richting Paleis Noordeinde
14:00 – Balkonscène Paleis Noordeinde
14:30 – Muzikale show van militaire korpsen op het Lange Voorhout
Hoewel er geen plek meer is op de tribune is er langs de route altijd wel een plaatsje te vinden en in de stad is genoeg te doen en te zien. De Troonrede is bijvoorbeeld gratis te bekijken in de Koninklijke Schouwburg en met een Koninklijke wandelroute van de VVV

Route Gouden Koets

Voorafgaand aan de troonrede trekt er tussen 13:00 en 13:15 uur een Koninklijke stoet door Den Haag. De Koning en de belangrijkste leden van het Koninklijk Huis maken een rijtoer met de Gouden Koets van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar de Ridderzaal op het Binnenhof. De route van de Gouden Koets is: Noordeinde, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Lange Houtstraat, Plein, Binnenhof. Deze route is in gebruik sinds 1925, toen door een verhoging van de straat het niet langer mogelijk was om onder de Stadhouderspoort aan de voorzijde van het Binnenhof door te gaan. De Gouden Koets komt nu via de Mauritspoort en de Binnenpoort het Binnenhof op. Tijdens de traditionele rijtoer wordt er elke minuut een saluutschot afgevuurd door de batterij 11de Afdeling Rijdende Artillerie (Gele Rijders) op het Malieveld.

Prinsjesdag bijwonen? Vergelijk prijzen van hotels in Den Haag.

Sharing is caring!

Comments are closed.