Genussherbst voor (berg)romantici

Geplaatst door Redactie op 12 september 2014 om 16:06 in de categorie Bestemmingen
©Serfaus-Fiss-Ladis (c) Andreas Kirschner

©Serfaus-Fiss-Ladis (c) Andreas Kirschner

Als de herfst een vuurrode deken over de Alpen legt, heeft het vakantiegebied Serfaus-Fiss-Ladis in het bovenste gedeelte van het Inntal in Tirol, Oostenrijk zich al helemaal voorbereid op de heerlijkste tijd van het jaar. Op 1200 meter hoogte is het volop genieten van het prachtige kleurenspel op de berghellingen en van het natuurverschijnsel “Alpengloeien”. De Almabtrieb (de tijd dat de koeien teruggaan naar de stal voor de winter), het Appelfeest en het Oogstdankfeest: stuk voor stuk voorbeelden waaruit blijkt dat de inwoners van Serfaus-Fiss-Ladis trouw zijn gebleven aan hun tradities. De hoogvlakte is daarom de uitgelezen plek om te genieten van herfstfestiviteiten, of dat al wandelend, fietsend of smullend is.

In de herfst wordt de tafel rijkelijk gedekt met de vruchten uit de natuur en tijdens de “Genussherbst” in Serfaus-Fiss-Ladis van 13 september t/m 11 oktober 2014 wordt u bovendien vermaakt met een afwisselend amusementsprogramma. De culinaire tradities gaan hier hand in hand met traditionele feesten en kunstvoorstellingen. Op 27 t/m 28 september 2014 wordt de “Genussherbst” afgetrapt met de derde oldtimer- en tractorbijeenkomst. Als onderdeel van deze bijeenkomst voor jong en oud zal onder meer een sterrentocht over de hoogvlakte worden gemaakt.
Op zaterdag 27 september toeren de versierde voertuigen in stijl van Fiss naar het uitzichtpunt Wodeturm in Obladis. De volgende dag vertrekt de tour vanuit Fiss in de richting van het dalstation van de Komperdellbahn in Serfaus. De stoet komt hier precies op tijd aan voor de officiële ‘Bieranstich’ (het ceremonieel aftappen van een groot biervat door de burgemeester) tijdens het herfstfeest voor tractoreigenaren in Serfaus, het tweede programmaonderdeel van de “Genussherbst”.

De oorspronkelijke bergromantiek is echter niet alleen voelbaar tijdens de feesten en muziekoptredens, maar ook tijdens de roofvogelshows, de Dag van de open staldeur, het ponyrijden of het ambachtelijke broodbakken. “Theater. Genussherbst. Fiss.” is het derde onderdeel van de “Genussherbst” en staat volledig in het teken van kunst uit de streek. Theatergroepen uit de omgeving en de Jugendgruppe Fiss tonen hun talent tijdens spannende theatervoorstellingen en het  dagelijkse evenement “Kunst am Berg” in Fiss.

Bij de culinaire wandelingen wordt wandelplezier met tongstrelende kostelijkheden uit de Tiroolse keuken gecombineerd, zoals streekgerechten met wild, het buffet tijdens het Appelfeest en de verrukkelijke gerechten die in de bergrestaurants en -hutten worden geserveerd. De gasten in de drie dorpen komen helemaal in de herfstsfeer dankzij de prachtige versiering met pompoenhoofden, maiskolven, oud gereedschap, hooibalen en grote hooipoppen die de herfst welkom heten.

De liefde voor lekker eten en het gevoel voor goede kunst zijn in Serfaus-Fiss-Ladis altijd aanwezig, maar zodra de herfst aanbreekt, smelten deze twee tradities samen tot één harmonieus geheel. De fijnproevers en wandelaars die onderweg graag een hapje eten, zijn op de hoogvlakte op de juiste plek.

234x60 Wintersport
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.