Geen negatief reisadvies voor Parijs

Geplaatst door Redactie op 16 november 2015 om 11:28 in de categorie Bestemmingen

Naar aanleiding van de aanslagen in parijs van 13/11 raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken bezoekers aan de Franse hoofdstad aan om alert te blijven en de instructies van de autoriteiten op te volgen. Er geldt geen negatief reisadvies voor Parijs of andere delen van Frankrijk. Er is dus ook geen negatief reisadvies voor Disneyland Parijs dat momenteel helemaal in kerstsfeer is.Al voor de aanslagen liet het ministerie weten dat toeristen rekening moetsten houden met overlast vanwege extra veiligheidsmaatregelen rond de klimaattop in Parijs. Die wordt van 28 november tot 13 december gehouden. Lees meer over de verschillende reisadviezen die het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft.

Stedentrips naar Parijs omboeken of annuleren

Omdat er geen negatief reisadvies is afgegeven, kunnen reizigers in principe niet gratis hun geplande stedentrip naar Parijs omboeken of annuleren. Toch maakt reisorganisatie TUI deze keer een uitzondering. Toeristen die tot 20 november een reis naar Parijs geboekt hebben, kunnen die trip uitstellen naar een latere datum, omboeken naar een andere bestemming of annuleren met volledige terugbetaling van de reissom. Reizigers die zich momenteel bevinden in Parijs of Disneyland Parijs kunnen, wanneer men hier de voorkeur aan geeft, hun verblijf afbreken met terugbetaling van de niet genoten nachten en/of diensten.

TUI had zaterdag een kleine 80 vakantiegangers in Parijs. De betrokken reizigers kunnen contact opnemen met het Contact Center van TUI via telefoonnummer 0900 8847 of met het reisbureau waar zij hun reis hebben geboekt.

Reisadvies Maldiven bijgesteld

Maandag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken ook het negatieve reisadvies voor de Maldiven aangepast. Daar was op 4 november de noodtoestand uitgeroepen. Die is maandag 16 november opgeheven. Daarom heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken het negatieve reisadvies ingetrokken. Wel adviseert het departement om alert te zijn in de hoofdstad Malé waar het nog onrustig kan zijn.

Geen negatief reisadvies voor Parijs
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.