Franse lentezon en wintersportplezier

Geplaatst door Redactie op 4 maart 2014 om 15:51 in de categorie Bestemmingen

wintersport in FrankrijkWintersport in Frankrijk tijdens de lente is zeker aan te raden. Het is minder koud en er is meer zon, wat de omstandigheden op het terras en op de piste ideaal maakt. Terwijl in het begin van het winterseizoen de sneeuw niet altijd gegarandeerd is, ligt er in de maanden maart, april en mei vaak nog voldoende sneeuw in de hoger gelegen skigebieden. Een bijkomstig voordeel zijn de lagere prijzen en de vele aantrekkelijke last minute wintersport kortingen.

Vakantie periodes

De krokusvakantie was ook dit seizoen weer een populaire periode om op wintersport te gaan, maar Pasen en de meivakantie zijn ook gunstige periode om richting de sneeuw te trekken. In de lentemaanden zijn de pistes over het algemeen rustiger. Het relatief lage aantal wintersporters is dan ook te zien aan de prijzen. Skipassen zijn vaak goedkoper in het laagseizoen.

Last minute boekingen

Wintersporters zoeken steeds vaker online naar last minute vakanties. De meeste last minute wintersportvakanties worden twee tot drie weken van tevoren geboekt. Dit geldt niet alleen voor de wintersportmaanden december en januari, maar ook zeker voor het voorjaar.

Gezinnen met kinderen die afhankelijk zijn van de populaire, maar ook duurdere vakantieweken zoals de krokus kunnen vroeg in het seizoen een keuze maken uit vroegboekkortingen om zo toch nog op wintersport te gaan. Een goedkoop alternatief voor de krokus is nog altijd de meivakantie. Kies dan bijvoorbeeld voor een wintersport in Frankrijk naar Val Thorens of Tignes.

Dutch Week

Snowtime, de organisatie achter de Dutch Week, die van oudsher in de meivakantie valt verwacht ook dit jaar weer een mooie opkomst. Veel families die hun wintersport dit jaar hebben uitgesteld besluiten alsnog om in de meivakantie naar Val Thorens te gaan. Naast een gezellige sfeer en leuke activiteiten biedt de Dutch Week meer voordelen, zoals scherp geprijsde skihuur en skipassen. Zo biedt Snowtime ook korting bij supermarkten, restaurants en parkeergelegenheden aan. De Dutch Week vindt plaats van 26 april tot en met 3 mei en is te boeken voor een periode van 4, 5 of 8 dagen.

Populairste bestemmingen

De Franse skigebieden zijn geliefd vanwege de hoge bergen en sneeuwval tot laat in het seizoen, vandaar dat de Dutch Week zo laat in het skiseizoen nog in Val Thorens kan plaatsvinden. Frankrijk liefhebbers noemden in 2013 de onderstaande vijf bestemmingen tot hun persoonlijke favorieten:

  • Les Trois Vallees (o.a. Val Thorens);
  • Espace Killy (o.a. Tignes);
  • Val Cenis Vanoise (o.a. Val Cenis);
  • Les Sybelles (o.a. St. Sorlin d’Arves);
  • Galibier Thabor (o.a. Valloire).

Kortom

Wintersport in het voorjaar biedt voor ieder wat wils. Zijn het niet voor de last minute aanbiedingen, dan wel de heerlijke zon, uitstekende pistecondities en gezellige après-ski.

Meer weten over wintersport in de lente? Lees alle tips van Snowtime Wintersport.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.