Evolutie van hoteltech en hotelkamerinterieur in Nederland

Geplaatst door Redactie op 14 september 2017 om 14:19 in de categorie Accommodaties
Accorhotels@Accorhotels

Reis door de tijd-Accorhotels

In samenwerking met Lobke Elbers (industry expert travel & hospitality) en Patrick Kooiman (interior design stylist en schrijver bij interiorator.com) lanceerde AccorHotels een visuele tijdlijn door de afgelopen decennia van hotelkamers. Daarnaast worden ook de technologische ontwikkelingen en interieurtrends van de hotelkamer van de toekomst geschetst met #hotelroom2030. Zijn we allemaal niet heel benieuwd naar de hotelkamer van de toekomst?

Van telefoons op de hotelkamer naar augmented reality suite

Hotels bieden hun zakelijke gasten of vakantievierders luxe, sfeer en ontspanning. In de toekomst verwacht een hotelgast nog meer van zijn hotelkamer. Een fijne plek waar hij kan genieten van een welverdiende vakantie en gepersonaliseerde service. Hierdoor is er in de loop der jaren veel veranderd. Niet alleen een modern en gastvrij interieur. Ook de eerste telefoons en koffiezetapparaten op hotelkamers of zelfs ultradunne televisies en misschien wel een augmented reality omgeving.

Blik op de hotelervaring in de toekomst

Volgens zowel Lobke als Patrick komt de bestemming naar de bezoeker toe in de toekomst. Niet alleen door slimme technologische oplossingen, maar ook in het interieur. De hotelkamer geeft de stad weer door kunst van lokale kunstenaars of meubels van antiekhandelaren te combineren met een moderne inrichting. Door displaymenu’s in muren, spiegels en ramen kan een gast altijd informatie opvragen, entertainmentsystemen opereren of zelfs het uitzicht naar wens aanpassen.

Veel reizigers zullen de stijlen uit de tijdlijn herkennen, evenals de technologische ontwikkelingen die zij in de loop der jaren in de hotelkamer vonden na het inchecken. Welke stijl is de favoriet? En hoe denkt Nederland over de hotelkamer van de toekomst? Maak een reis door de tijd via: www.accorhotels.com/content/timeline-hotelkamers-door-de-jaren-heen/index.nl.shtml

 

Sharing is caring!

Comments are closed.