Shadow

Europa-Park populairste bestemming in Duitsland

Europa-Park Arthur-attractie

Europa-Park, het grootste attractiepark in Duitsland, is de populairste bestemming in Duitsland. Dat blijkt uit een onderzoek van de Deutsche Tourismus Zentrale, het Duitste Verkeersbureau.

Het Duits Verkeersbureau heeft voor de vierde keer een enquête gehouden onder Duitsland-gangers en hen gevraagd naar de populairste bezienswaardigheid van het land. Dit jaar wezen zij Europa-Park aan als populairste bestemming in Duitsland. Het grootste attractiepark van Duitsland staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 2) en de Kölner Dom (nr. 3) op het erepodium van de honderd populairste toeristische bestemmingen. Onlangs ontving Europa-Park van Tripadvisor ook reeds de Travelers’ Choice Award voor beste attractiepark in Europa.

Populairste bestemming in Duitsland viert veertigste verjaardag

Tussen oktober 2014 en mei 2015 konden toeristen uit meer dan 40 landen deelnemen aan een online-enquête van het Duits Verkeersbureau waarbij ze konden kiezen uit de honderd populairste bezienswaardigheden in Duitsland. “We zijn er trots op dat we verkozen zijn tot Duitslands populairste bezienswaardigeid. En dat in een jaar dat we onze 40ste verjaardag vieren. De tevredenheid van onze gasten staat bij ons altijd centraal. Deze uitverkiezing toont aan dat we op de goede weg zijn“, aldus Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park.

De top 10 ziet er als volgt uit:

1: Europa-Park
2. Schloss Neuschwanstein
3: Kölner Dom
4: Altstadt en Schloss Heidelberg
5. Brandenburger Tor
6. Altstadt von Rothenburg ob der Tauber
7. Bodensee met Insel Mainau
8: Berlijnse Muur
9. Zugspitze
10. Romatische Strasse

Beste park van Europa

De grootste reis-website ter wereld, TripAdvisor, heeft medio juli de Travellers‘ Choice Awards voor attractieparken uitgereikt. Europa-Park is volgens de beoordelingen van bezoekers niet alleen het populairste attractiepark van Duitsland maar scoort ook de hoogste punten van alle parken in Europa. Daarmee is Europa-Park opnieuw uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa.

Lekker naar Europa-Park

Boek je vakantie in Europa-Park bij TUI en De Jong Intra.

Kijk voor campings in Duitsland bij ANWB-campings. Vakantieparken in Duitsland vind je bij Landal. Boek een vakantiehuis in Duitsland bij Novasol.

Europa-Park is deze zomer nog geopend tot en met 8 november 2015, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Van 30 juli tot en met 13 september is het park tot minstens 20.00 uur geopend. Lees ook onze reisreportages over de achtbanen in Europa-Park en wat je er nog meer kunt doen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!