Shadow

Europa-Park opent zijn poorten op 29 mei 2020

Op 6 mei kondigde de Duitse deelstaat Baden-Württemberg versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Europa-Park, dat in de deelstaat gevestigd is, heeft in nauwe afstemming met de overheid intensieve voorbereidingen getroffen voor de heropening van het park, de overnachtingsmogelijkheden en restaurants op 29 mei.

Het Bell Rock Hotel in Europa-Park © Europa-Park
Het Bell Rock Hotel in Europa-Park © Europa-Park

De veiligheid en gezondheid van de gasten en medewerkers heeft voor Europa-Park altijd de hoogste prioriteit. Bezoekers moeten zich er veilig en prettig voelen. Daarom is besloten om vanaf 29-5-2020 met een begrensd aantal bezoekers te starten. Vanaf 13-5-2020 worden datumgebonden tickets voor het zomerseizoen 2020 aangeboden. Het attractiepark is groot en uitgestrekt waardoor er voor alle bezoekers en medewerkers genoeg ruimte is om zich te houden aan de voorgeschreven afstandsregels.
Bestel hier de tickets voor Europa-Park

Verminderen infectierisico

In het park zijn, naast het begrenzen van het aantal bezoekers, verdere maatregelen genomen om het infectierisico te minimaliseren. Zo zijn er o.a. in wachtrijen en restaurants markeringen aangebracht om afstand te houden. Zijn er extra desinfectieposten aangebracht en zullen beugels en andere oppervlaktes vaker gereinigd worden. Ook zullen bezoekers voor en tijdens het bezoek geïnformeerd worden over de verschillende maatregelen. Als aanvulling op de maatregelen ter plaatse zal Europa-Park nieuwe technologieën met betrekking tot de wachtrijen en het houden van afstand invoeren. De bestaande Europa-Park & Rulantica-app wordt met nieuwe functies uitgebreid. Bovendien wordt een nieuwe extra app gepubliceerd welke op speelse wijze je op het houden van afstand tijdens het parkbezoek wijst. Contactloos betalen wordt gestimuleerd en alle medewerkers ontvingen een scholing.

Ook de zes themahotels, het Camp Resort en de Europa-Park-camping met hun restaurants, bars en cafés zullen op 29 mei de deuren weer open. Waterwereld Rulantica blijft vooralsnog gesloten maar de directie ziet een spoedige heropening optimistisch tegemoet.

Zodra grensverkeer weer mogelijk is zijn ook gasten uit Nederland, België en alle andere landen hartelijk welkom in Europa-Park.

Kijk hier voor de updates reisadviezen

Op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.