Europa-Park kondigt mega-attractie voor 2017 aan: ‘Project V’

Geplaatst door Redactie op 29 september 2016 om 17:35 in de categorie Attracties

EuropaPark Project VDe droom om te kunnen vliegen komt uit! In de loop van 2017 opent Europa-Park namelijk het grootste ‘flying theater’ van Europa. Bezoekers kunnen dan kennis maken met de wonderlijke wereld van de luchtvaartpioniers Egbert en Kasper Eulenstein en een fantastische vlucht over Europa beleven. De werktitel van deze attractie is ‘Project V’. Het zal de duurste attractie in het park worden. Vandaag opende in het park een preview center waar bezoekers meer informatie over het project kunnen vinden.

Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: “Project V wordt de grootste attractie in zijn soort in Europa. We zijn ervan overtuigd dat we met deze investering onze gasten volgend jaar een top-attractie bieden”. Michael Mack die tevens verantwoordelijk is voor MackMedia vult aan: “De totaalbeleving van het park zal met deze attractie nog verder verbeteren. Per uur kunnen in dit ‘flying theater’ maximaal 1.400 bezoekers meevliegen met een adembenemende reis over ons continent”.

Flying theater

Een ‘flying theater’ is een attractie waarbij de bezoekers zittend in een gondel in de vorm van een brede stoeltjeslift, hangend voor een gigantisch scherm een film beleven. Doordat de gondel kan bewegen krijgen de bezoekers de indruk dat ze meevliegen met de film. Europa-Park bouwt hiervoor op 4.800 m2 een compleet nieuw theater. Het hoofdgebouw neemt hiervan ongeveer de helft in beslag. Hierin komen twee zalen met elk 70 zitplaatsen, verdeeld over 3 etages. De zaalhoogte zal dan ook 16 meter bedragen.

Luchtvaartpioniers Egbert en Kaspar Eulenstein

Onthulling van de maquette van Project V

Onthulling van de maquette van Project V

In de attractie zijn de bezoekers te gast in het laboratorium van de luchtvaartpioniers Egbert en Kaspar Eulenstein. Van jongs af aan zijn zij geobsedeerd om te kunnen vliegen. Ze maakten talloze schetsen, studies en experimenten om een luchtwaardige machine te ontwikkelen. Die twee wilden maar één ding; vliegen, zo vrij als een vogel.

Na een rondgang door de verschillende ruimtes van het laboratorium worden de bezoekers naar een van de twee theaterzalen geleid. Hier worden zij gereed gemaakt voor een 4,5 minuut durende vlucht over de mooiste plekjes van Europa. Mack Media en Ambient Entertainment hebben de afgelopen periode met drones en helikopters hiervoor op diverse locaties opnamen gemaakt. Het filmdoek kent een doorsnee van 21 meter en heeft een oppervlakte van 425 m2. Effecten als wind, water en geur, evenals het nieuwste surround geluidssysteem, zullen de beleving nog intenser maken

De totale capaciteit bedraagt 1.400 personen per uur. De attractie is toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar.

Boek je vakantie in EuropaPark bij TUI en De Jong Intra.

Europa-Park kondigt mega-attractie voor 2017 aan: ‘Project V’
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.