Shadow

Europa-Park: voor de vijfde keer op rij restaurant met 2 Michelin-sterren

Voor de vijfde keer op rij ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park op 26 februari 2019 onderscheiden met twee Michelin-sterren. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. Restaurant “Ammolite” van themahotel “Bell Rock” behoort daarmee tot de 48 beste restaurants in Duitsland. Enkele maanden geleden kende restaurantgids Gault & Millau ook opnieuw 17 van 20 mogelijke punten toe.

Europa-Park Michelin-sterren

In juli 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”, een van de vele hotels in Europa-Park. Op de begane grond van deze 35 meter hoge vuurtoren zit restaurant ‘Ammolite -the Lighthouse Restaurant’. Dit fine-dining restaurant telt slechts 36 zitplaatsen. Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur bewust afstand genomen van de omgeving. Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd de succesvolle hotel-ontwerper Claudio Carbone in de arm genomen. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam “Ammolite” is per slot van rekening afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains.

Twee Michellin-sterren in Europa-Park

Amper een jaar na de opening haalde het fine-dining restaurant van dit hotel de eerste Michelin-ster binnen. Weer een jaar later kwam de tweede ster erbij. En die tweede Michelin-ster heeft de uit het Oostenrijkse Brengenz afkomstige Peter Hagen-Wiest keer op keer weten te bevestigen. Dat komt mede doordat hij een topteam om zich heen wist te verzamelen. Sommelier Marco Gerlach en patissier David Mahn sleepten zelf ook al verschillende prijzen in de wacht. Met zijn kleurrijke en geraffineerde desserts kreeg deze laatste medio oktober van Schlemmer-Atlas nog de titel „Patissier van het jaar 2018“.

Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park en verantwoordelijk voor de hotels en gastronomie, is trots op de verrichtingen van het “Ammolite”-team: “In het begin geloofde niemand in een restaurant van een hoog niveau bij een attractiepark. Des te mooier is het om voor de vierde keer van Michelin te horen dat we opnieuw twee sterren ontvangen.”

Ook de hotels in Europa-Park krijgen regelmatig topnoteringen. Zelf naar Europa-Park? Boek een hotel of compleet arrangement bij onder meer De Jong Intra en TUI.

Zwarte Woud, ‘Geniesserecke Deutschlands’

Eerlijkheid is voor chef Hagen-Wiest een belangrijk thema: “Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. De regio staat immers bekend als “Geniesserecke Deutschlands”. In de afgelopen jaren heeft de keukenchef een topteam om zich heen weten te vormen. Sommelier Marco Gerlach en patissier David Mahn sleepten zelf ook al verschillende prijzen in de wacht. Samen kunnen ze naast de 2 Michelin-sterren ook bogen op 16 punten in de Gault Millau-gids.

421 ton friet per jaar

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo’n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt o.a. 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis.

3/5 - (4 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *