Europa-Park bereikt twee mijlpalen in één week

Geplaatst door Redactie op 11 september 2014 om 10:56 in de categorie Attracties

EuropaparkEuropa-Park, Duitslands grootste attractiepark mocht deze week niet alleen de 100 miljoenste bezoeker ontvangen, ook werd het park bij de “Golden Ticket Awards” als eerste Europese park tot ‘beste attractiepark ter wereld’ verkozen.

Nadat ze nietsvermoedend door de kaartcontrole liep, werd de uit het Duitse Neckarsulm afkomstige Monika Wilke afgelopen maandag op een feestelijke manier overvallen door de familie Mack, eigenaar van Europa-Park. Zij was de 100 miljoenste bezoeker van het park sinds de opening op 12 juli 1975. Samen met haar gezin werd ze de gehele dag als VIP behandeld en ontving tevens een jaarkaart om in 2015 het 40-jarig jubileum van het park mee te vieren. Ook de omgeving deelde mee in de feestvreugde. 100 ballonnen werden opgelaten met daaraan 100 vrijkaarten.

Europapark beste attractiepark ter wereld

Ongeveer gelijktijdig werd aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, bij de “Golden Ticket Awards’-prijsuitreiking in San Diego, Europa-Park verkozen tot ‘beste attractiepark ter wereld’. De verkiezing van beste parken en attracties werd voor de 17e keer georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’ . Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen werd opnieuw geraadpleegd om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen. Afgelopen jaren won Cedar Point in Sandusky, Ohio in de belangrijkste categorie, maar dit jaar strijkt Europa-Park met de eer van ‘beste park ter wereld’. Het park in het Duitse Rust is daarmee het eerste Europese park dat deze prijs ooit ontving. In de top 10 van dit jaar stond verder geen enkel Europees park.

Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: “Volgend jaar vieren we onze 40-ste verjaardag, een betere aanloop kan men zich niet wensen.”
Ook steeds meer Belgen en Nederlanders weten de weg te vinden naar Europa-Park. Het park wordt hier steeds bekender en het aantal bezoekers uit deze landen is in de afgelopen jaren verdrievoudigd. Dat ook onze landgenoten het park waarderen blijkt uit de hoogste score die Europa-Park van alle Europese attractieparken krijgt op Zoover. Bekijk ook onze reisreportage over Europapark. Lees ook: Europapark wordt steeds meer kort-verblijf en meergeneratie bestemming.

Hier een kort videoverslag van de inhuldiging van de 100 miljoenste bezoeker:

Europa-Park bereikt twee mijlpalen in één week
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.