Euro Attractions Show 2014 in Amsterdam breekt alle records

Geplaatst door Redactie op 26 september 2014 om 13:28 in de categorie Beurzen en evenementen

euroattractionGisteren sloot de Euro Attractions Show in Amsterdam haar deuren. De afgelopen drie dagen (23-25 september) waren er behalve een recordaantal standhouders ook nog eens een recordaantal bezoekers op de grootste beursvloer uit de geschiedenis van de EAS. Deze beurs voor de attractie-industrie wordt jaarlijks in een andere Europese plaats georganiseerd, maar de afgelopen editie in Amsterdam was tot nu toe in alle opzichten de succesvolste.

Grote en volle beursvloer

Volgens de eerste tellingen kwamen zo’n 10.750 bezoekers dit jaar naar de beurs in de RAI Exhibition and Conference Center. Dit is in vergelijking met de vorige editie in Parijs een stijging van maar liefst 26%. De bezoekers kwamen uit zo’n 100 landen en ongeveer een derde kwam uit Nederland. Opmerkelijk was het groeiende bezoek van vertegenwoordigers van campings, winkelcentra en indoor speelhallen. Ook een recordaantal bedrijven (441) liet op de beursvloer van 11.315 m2 hun nieuwste producten zien op het gebied van achtbanen, attracties, ticket- en toegangsystemen, 3-d films, games, etc. Opvallend daarbij was de trend naar meer interactiviteit en de combinatie van verschillende technologieën in één attractie. 

Inspirerende seminars

Parallel aan de beurs vond er een educatief programma plaats met meer dan 20 uur aan seminars. Ook hiervoor was de aandacht overweldigend. Beursbezoekers konden ook deelnemen aan uitstapjes naar enkele parken in Nederland en Duitsland waar zij een kijkje achter de schermen kregen.

EAS gaat in 2015 in noordelijke richting

In 2015 zal de Euro Attractions show georganiseerd worden in het Swedish Exhibition and Congress Center in Gothenburg. Daar zal van 6 tot en met 8 oktober de Europese attractie-industrie zich weer verzamelen om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen. Ook hiervoor is de belangstelling van de bedrijven momenteel boven verwachting groot.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.