Elfendorp nieuw attractiepark in de Franse Ardennen

Geplaatst door Redactie op 5 augustus 2014 om 12:35 in de categorie Attracties

Frankrijk ElfenparkMidden in een bosrijk gebied bij het Lac des Vielles Forges in de Franse Ardennen is een nieuw themapark geopend: Elfy Park – het dorp van de elfen.

Het park biedt een breed scala aan activiteiten in magische sferen voor families met jonge kinderen. Leidraad zijn kabouters, elfen, folklore en legenden die in dit deel van Frankrijk een grote rol spelen. Het park bestrijkt een gebied van vijf hectare en is met name geschikt voor kinderen in de leeftijdsgroep van 2-10 jaar. Het ligt bij de plaats Les Mazures, 15 km ten noordwesten van de stad Charlevillle Mézières. Het is geopend tot 2 november.

Elfen, nutons en Pie-Pie-Van-Vans

Bezoekers aan deze Noord Franse streek worden wel gewaarschuwd hun schoenen te tellen voordat zij vertrekken. De legende wil dat kaboutertjes genaamd ‘nutons’ er erg graag mee vandoor gaan om deze te repareren. Denk er vooral ook maar niet aan om ’s nachts de donkere bossen in te gaan. De Pie-Pie-Van-Vans vinden niks leukers dan bezoekers te laten verdwalen. Hier komen legenden tot leven en de locatie van het park midden in een bos draagt bij aan de mystieke en mythische sfeer. Elfy Park is gebaseerd op zoveel legenden dat men zich hier zelf in een sprookje waant. De reconstructie van het kabouterdorp is tot de nok toe gevuld met vertier en spelletjes voor het hele gezin met een accent op de kleintjes. Boomhutten, klimnetten, skelters, kabelbanen, schommels, glijbanen, een zomerse kinderrodelbaan en een opblaaskasteel zijn enkele van de doe-activiteiten.

Elfenpark of avonturenpark

Pal tegenover dit park ligt avonturenpark ‘Ardennes Terre D’Aventures’. Het biedt gezinnen een keuze uit zeven parcours, eveneens variërend in zwaarte. Er is er één speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar en één waarbij de ouders tegelijk met de kinderen klimmen en klauteren. Leuk zijn ook de parcours die men per Segway kan afleggen over zowel geasfalteerde paden als ruige bospaden.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.