Eerste Culturele Werelderfgoed in Costa Rica

Geplaatst door Redactie op 21 augustus 2014 om 15:20 in de categorie Bestemmingen

Costa Rica WerelderfgoedHet eerste Culturele Werelderfgoed in Costa Rica is binnen. Unesco heeft onlangs vier archeologische sites in de Diquís Delta, in het zuiden van Costa Rica, opgenomen in de lijst van Cultureel Werelderfgoed.

De ruim 300 stenen bollen worden wereldwijd bewonderd om hun opvallende, vrijwel perfecte cilindervorm en stellen archeologen al jaren voor een raadsel. De oorsprong en het doel dat de vindplaatsen dienden, blijft tot op de dag van vandaag onbekend.

Werelderfgoed in Costa Rica

Reizen Costa Rica

De archeologische sites van Diquís zijn een uniek voorbeeld van de complexe sociale, economische en politieke stelsels uit de periode 500 – 1500 na Chr, ook wel de pre-Colombiaanse tijd. De vindplaatsen omvatten paden, heuvels, begraafplaatsen en de ruim 300 perfecte cilindervormige bollen die een diameter van 2 tot 8 meter hebben. De betekenis van de bollen, waarvoor ze gebruikt werden, hoe ze gemaakt zijn en waarom ze juist hier geplaatst zijn is nog altijd een mysterie. “Deze toekenning van UNESCO is een eer voor ons land,” aldus Luis Guillermo Solis, President van Costa Rica. “De Diquís cultuur geeft Costa Rica’s pre-Colombiaanse erfgoed weer en is onderdeel van onze rijke geschiedenis. Met trots onderhouden wij deze bijzondere plekken en vieren we hun archeologische rijkdom.”

Eerste Culturele UNESCO Werelderfgoed in Costa Rica

Bouw je eigen verre reis

Met deze benoeming heeft Costa Rica haar eerste Culturele UNESCO Werelderfgoed in de wacht gesleept. Wel had het Latijns-Amerikaanse land al een aantal Natuurlijke Werelderfgoederen zoals het Talamanca Range-La Amistad reservaat / Nationaal park La Amistad (gedeeltelijk in Panama), Cocos Island Nationaal Park en het beschermde gebied van Guanacaste.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.