Heb ik echt zo’n snelle internetverbinding nodig?

Geplaatst door Redactie op 4 oktober 2017 om 10:52 in de categorie Gadgets en apps

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat of samen met je partner in een nieuwe woning trekt, moet je verschillende contracten afsluiten. En net zoals je bij vliegtickets en hotelkamers veel kunt besparen door te vergelijken, zo kun je ook op bijvoorbeeld je internetaansluiting besparen door te vergelijken.

Als je gaat verhuizen, moet je veel zaken regelen. Denk aan een energiecontract, een contract voor de watertoevoer in je woning, enzovoorts. Ook kiezen veel mensen voor een internetabonnement, om films te kunnen streamen, het nieuws te kunnen volgen, altijd online te kunnen zijn via sociale media, etc. Bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Heb je bijvoorbeeld wel echt die snelle internetverbinding nodig, of kun je beter voor een goedkoper abonnement kiezen?

Snel internet steeds vaker overbodig

Voorheen gebruikte men een snelle internetverbinding vaak om grote bestanden te kunnen downloaden. Denk aan games, films of muziekcollecties. Tegenwoordig is het downloaden van dergelijke bestanden illegaal en zijn er veel eenvoudigere alternatieven zoals Netflix en Spotify. Dit maakt dat een snelle internetverbinding steeds minder belangrijk wordt voor veel huishoudens. Voor het streamen van een film of het beluisteren van muziek heb je immers geen razendsnelle glasvezelverbinding nodig. Op deze manier kun je veel geld besparen, omdat iets minder snelle internetabonnementen vaak aanzienlijk goedkoper zijn.

Online internetabonnementen vergelijken

Internet vergelijken van verschillende aanbieders doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Net als bij reizen en vakanties zijn er verschillende vergelijkingstools die de mogelijkheid bieden om abonnementen met elkaar te vergelijken. Zo zie je meteen welke aanbieder het goedkoopste internet aanbiedt. Bij het vergelijken van internetabonnementen is het raadzaam om te letten op de mogelijkheid om een alles-in-1 pakket af te sluiten. Steeds meer aanbieders bieden dergelijke pakketten aan, waarbij je televisie, vast internet en mobiele telefonie met elkaar combineert. Dit levert je niet alleen lagere maandlasten op, ook profiteer je vaak van aantrekkelijke extra’s. Denk aan een extra televisiepakket, een verdubbeling van je mobiele data, enzovoorts.

Heb ik echt zo’n snelle internetverbinding nodig?
4.5 (90%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.