E-Bike Opstapdag in Friesland

Geplaatst door Redactie op 20 maart 2014 om 13:53 in de categorie Beurzen en evenementen

EcobikesWel eens 150 e-bikes in één lange rij achter elkaar zien rijden? Op zondag 30 maart 2014 kan dat tijdens de E-Bike Opstapdag in Friesland. De provincie wil hiermee het “Guinness World Record of Most Electrical Bicycles in one string” verbreken en opent hiermee het toeristisch seizoen 2014.

E-bike populair alternatief voor de auto

Bij zowel jong als oud is de e-bike sterk in opkomst. Steeds meer mensen omarmen de langeafstandsfiets die een milieuvriendelijk alternatief biedt voor de auto. Met name in uitgestrekte landschappen, zoals het Friese Merengebied, is de e-bike bij uitstek geschikt om je te verplaatsen. Zuidwest Friesland heeft meer dan 30 toeristische verhuurpunten met e-bikes en in geheel Friesland zijn er meer dan 200 oplaadpunten.

E-Bike Opstapdag

Tijdens de E-Bike Opstapdag op zondag 30 maart verplaatst de recordreeks elektrische fietsen zich van Makkum naar Gaast via de IJsselmeerkust weer terug naar recreatiecentrum de Holle Poarte in Makkum. Bij terugkomst wordt het record naar verwachting officieel bevestigd en krijgen de deelnemers een bijbehorend certificaat uitgereikt. Tijdens en na de recordpoging nodigt E-Bike Fryslân in samenwerking met Batavus iedereen uit om kosteloos een e-bike uit te proberen.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.