Shadow

Duurzame vvv’s willen actie tegen windmolens en boekingssites

De leden van Necstour, Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism, willen dat de Europese Commissie actie onderneemt tegen windmolens en tegen de ‘snel groeiende macht van Online Travel Agents (OTA’s) zoals booking.com, die hoteliers opzadelen met extreme commissiepercentages’.

VVV Zuid-Limburg
© VVV Zuid-Limburg

Dat is eerder deze week besloten tijdens een Necstour-bijeenkomst in Barcelona. Nesctour wil bij de Europese Commissie aandacht vragen voor het gevaar van horizonvervuiling door windmolens in toeristische gebieden.

 VVV-Zuid-Limburg ook lid

Tijdens de bijeenkomst werd ook VVV Zuid-Limburg als eerste regio van Nederland tot Necstour toegelaten. VVV Zuid-Limburg is lid namens de regio Limburg. Nesctour is een leidende organisatie in Europa waarvan 28 grote toeristische regio’s lid zijn, zoals bijvoorbeeld Toscane, Algarve, Provence-Côte d’Azur, Egeïsche Zee en Catalonië. Ook zijn er 36 (inter)nationale toeristische publiek/private organisaties partner, zoals enkele belangrijke toeristische universiteiten in Europa.

“Het lidmaatschap sluit prima aan bij onze ambitie om ons meer op het Europese toneel te profileren”, adus Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg. “Wij zijn als Limburg een belangrijke Europese regio en moeten daarom ook op het hoogste niveau onze rol pakken.” aldus Niewierra.

De toelating levert VVV Zuid-Limburg met name meer kennis over de nieuwste ontwikkelingen in de sector. Daarnaast kan de VVV via Nesctour gemakkelijker toegang krijgen tot Europese subsidies. Tot slot is Nesctour ook een adviesorgaan voor de Europese Commissie. VVV Zuid-Limburg kan via Nesctour aldus direct regionale vraagstukken onder de aandacht van de Europese politiek brengen.

Sharing is caring!