Duitsland trapt nu al af voor Luther-decennium

Geplaatst door Redactie op 24 maart 2014 om 16:34 in de categorie Bestemmingen

De DZT, de Deutsche Zentrale fuer Tourismus, is nu al druk bezig met de voorbereidingen van de grote Luther-herdenking in 2017.

Duitsland Eisenach Wartburg

De Wartburg in Eisenach waar Luther een tijd ondergedoken zat. © Bildarchiv Monheim GmbH

De DZT maakt van het 500-jarig jubileum van de reformatie in 2017 een centraal thema van haar wereldwijde verkoop- en marketingactiviteiten. Partners zijn bijvoorbeeld de organisatie ‘Luther 2017’, de protestante kerk in Duitsland, toeristische organisaties van de deelstaten en belangrijke Luther-steden in Duitsland.

De DZT besteedt tijdens het 500-jarig jubileum van deze kerkhervorming in 2017 veel aandacht aan hem. “Vooraanstaande persoonlijkheden als Maarten Luther én het jubileum van de reformatie in 2017 zijn bij uitstek geschikt om de aandacht op het vakantieland Duitsland te vestigen. Zo zet de DZT met activiteiten rondom Luther extra accenten op het culturele toerisme en geeft diverse doelgroepen in het buitenland – zowel culturele reizigers als mensen die geïnteresseerd zijn in spirituele reizen – een aantrekkelijke aanleiding om te reizen”, aldus Petra Hedorfer, voorzitter van de raad van bestuur van de DZT in Frankfurt.

Luther-decennium

De Luther-decade omvat een periode van tien jaar (2008 t/m 2017), waarin diverse aspecten van Luthers invloed aan bod komen. Ter gelegenheid van de Luther-decade besteedt de DZT in 2015 onder andere aandacht aan de 500e geboortedag van Lucas Cranach de Jongere. Er worden vele exposities over hem georganiseerd, bijvoorbeeld de tentoonstelling ‘Beeld en boodschap – de portretten van Luther uit de werkplaats van Cranach’. Deze wordt van 2 april t/m 19 juli 2015 op de Wartburg getoond. De expositie ‘Cranach de Jongere 2015’ is van 26 juni t/m 1 november 2015 in Wittenberg, Dessau en Wörlitz te zien.

Hoogtepunt in 2017

In 2017 vormt het jubileum ‘500 jaar reformatie’ het hoogtepunt van de activiteiten. Wereldwijd wordt dit met culturele en kerkelijke evenementen, congressen en grote tentoonstellingen gevierd. Samen met de Schweiz Tourismus worden grensoverschrijdende routes betreffende de reformatoren Calvijn en Zwingli gepland. Hiervoor zullen bijvoorbeeld in de VS gemeenschappelijke marketingactiviteiten plaatsvinden.

Crossmediale media-activiteiten

In het derde deel van de Luther-decade zet de DZT een crossmediale campagne in om meer aandacht voor het jubileum van de reformatie te genereren. Daarom verschijnt halverwege het jaar een catalogus met informatie in elf talen. Aantrekkelijke routes langs culturele highlights en authentieke plaatsen van de reformatie staan centraal. De catalogus verwijst naar de website van de DZT www.germany.travel, die gasten uit het buitenland uitgebreide achtergrondinformatie verstrekt over de plaatsen waar Maarten Luther heeft gewoond en gewerkt.

Ontdek Duitsland dichtbij in het Geheim over de Grens

Sharing is caring!

Comments are closed.