Duitsland stevent af op nieuw overnachtingsrecord

Geplaatst door Redactie op 9 februari 2015 om 16:04 in de categorie Bestemmingen

Van januari tot november 2014 hebben 70,2 miljoen buitenlandse toeristen in Duitsland overnacht. Dat heeft het Statistische Bundesamt berekend.Dit zijn 3 miljoen meer overnachtingen dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar, een stijging van 4,6 procent.

Berlijn Brandenburger Tor

© Fotolia / jrmedien_de

“Het inkomende toerisme ontwikkelt zich zó dynamisch dat Duitsland in 2014 voor de vijfde keer op rij een record zal vestigen,” aldus Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus). “Met deze groei ligt het inkomend toerisme in Duitsland duidelijk boven het Europese gemiddelde. Volgens de nieuwste berekeningen van de UNWTO steeg het aantal buitenlandse bezoekers in Europa in 2014 met 3,9 procent.” De cijfers beslaan alle hotels en pensions met tien of meer bedden.

Nederland blijft belangrijkste herkomstland

Nederland voert nog altijd de top 10 buitenlandse markten voor Duitsland aan, met een marktaandeel van 14,6 procent. Het toerisme uit Nederland groeide in november 2014 met 3,1 procent. Van januari t/m november nam het aantal overnachtingen in totaal met 0,4 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, wat ruim 40.000 extra overnachtingen betekent. In totaal registreerden de Duitse accommodaties ruim 10,2 miljoen Nederlandse overnachtingen.

Meer Polen, minder Russen naar Duitsland

Voor alle herkomstlanden in de top tien geldt dat het aantal bezoekers aan Duitsland tot en met november hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Polen is in het derde kwartaal ook toegetreden tot deze top tien. Het aantal Poolse bezoekers dat in Duitsland overnachtte steeg met 11 procent naar 2,3 miljoen. Forse stijgingen waren ook te zien bij Zwitsers (6,5 procent), Oostenrijkers (5,4 procent) en Denen (5,5 procent). Het aantal Russen dat Duitsland bezoekt daalt nog steeds, maar deze daling verliep in november langzamer. Over de gehele periode januari tot en met november daalde het aantal Russische bezoekers met 5,9 procent. In totaal waren zij goed voor 2,2 miljoen overnachtingen, waarmee Rusland nog net bij de top tien hoort.

Andere herkomstlanden met opvallende stijgingen in het aantal Duitslandbezoekers zijn Tsjechië (8,3 procent meer bezoekers), Roemenië (13,5 procent), Ierland (21,1 procent), Portugal (13,0 procent), Bulgarije (21,4 procent), Slovenië (22,4 procent) en Kroatië (29,7 procent).

Azië bepaalt groei buiten Europa

Vooral de Aziatische markt ontwikkelt zich opvallend dynamisch. Het aantal Aziatische toeristen in Duitsland steeg met 11 procent. Dit zorgde voor een vergrote groei van bezoekers van buiten Europa. Het aantal Chinese bezoekers steeg met 16,9 procent naar 1,9 miljoen overnachtingen, de Arabische golfstaten waren goed voor 20,6 procent groei met 1,8 miljoen overnachtingen. Andere Aziatische markten die sterk groeien zijn Zuid-Korea (11,3 procent) en Taiwan (20,5 procent). Amerikaanse toeristen in Duitsland boeken jaarlijks circa 5 miljoen overnachtingen, waarmee de Verenigde Staten als belangrijkste markt buiten Europa geldt. Ook in 2014 bleef dit hoge niveau gehandhaafd: van januari tot november steeg het aantal Amerikanen dat in Duitsland overnachtte met 4,7 procent.

Ook voor 2015 wordt een groei van het inkomend toerisme verwacht. Ook overnachten in Duitsland? Bekijk aanbiedingen van Landal GreenParks in Duitsland. Duitse steden zijn uitstekend bereikbaar per trein. Boek je treintickets naar Duitsland bij NS International. Check ook de beoordelingen over accommodaties en attracties in Duitsland.

Duitsland stevent af op nieuw overnachtingsrecord
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.