Duitsland eerste op merkenindex voor landen

Geplaatst door Redactie op 18 november 2014 om 14:55 in de categorie Bestemmingen
© DZT/Buero Gaff Adenis

© DZT/Buero Gaff Adenis

Het imago van Duitsland als merk is in een wereldwijde vergelijking van vijftig landen gestegen van de tweede naar de eerste plek. Dat is de uitkomst van de Anholt-GfK Roper Nation Brands Index 2014.

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) waardeert de uitstekende beoordeling vanuit het oogpunt van Vakantieland Duitsland: “Het aanzien van de vakantiebestemming en vestigingsplaats Duitsland zijn nauw met elkaar verbonden. Aan de ene kant versterkt een uitstekende reputatie onze aantrekkingskracht als reisbestemming; aan de andere kant bevorderen we via een succesvol toerismebeleid ook het imago van het land. In de categorie toerisme konden we onze positie verbeteren van de achtste naar de zevende plek en ons positioneren op de hoogte van klassieke vakantielanden, zoals bijvoorbeeld de landen rondom de Middellandse Zee. Op het gebied van cultuur, waarbinnen onder meer het cultureel erfgoed valt, zijn we in de beoordeling van de enquêtedeelnemers gestegen van de vijfde naar de eerste plek. Dat is een bevestiging van de manier waarop we onze wereldwijde themamarketing uitvoeren.” Het onderzoek ziet toerisme als een wezenlijke factor in de wijze waarop landen als mogelijke standplaats worden beoordeeld. De vestigingsfactor toerisme speelt bij investeringsbesluiten in toenemende mate een belangrijke rol.

De Nation Brands Index in het kort

De Nation Brands Index berekent een rangorde voor de actuele reputatie van totaal 50 landen wereldwijd. Hiervoor werden van midden juni tot eind juli 2014 ruim 20.000 consumenten in meer dan 20 landen online ondervraagt. De antwoorden over verschillende vestigingsfactoren werden verkregen en vergeleken in de categorieën cultuur en cultureel erfgoed, regering en politiek, export, mensen en bevolking, immigratie- en investeringspotentieel en toerisme. Hieruit ontstaat een representatief beeld voor de vraag naar een land binnen de wereldwijde competitie.

Geef zelf een beoordeling over Duitsland op Zoover.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.