DomQuartier opent haar deuren in Salzburg

Geplaatst door Redactie op 13 mei 2014 om 16:41 in de categorie Bestemmingen

CJ.KralVanaf 17 mei krijgt Salzburg er een nieuwe bezienswaardigheid bij: het DomQuartier.  Daarmee krijgen bezoekers van de stad de mogelijkheid om in de sporen van de vroegere vorsten en aartsbisschop te treden.  Het DomQuartier loopt van de vroegere pronkkamers van de Residentie naar de Dom van Salzburg naar het benedictijnenklooster van St. Peter. Architectuur, kunst en geschiedenis komen hier samen.
In totaal beslaat het DomQuartier een ruimte van 15.000 vierkante meter en zijn er meer dan 2.000 objecten te bezichtigen. Los daarvan biedt een wandeling door het DomQuartier een prachtig en nieuw zicht op het oude, UNESCO-stadscentrum van Salzburg. Een bezoek neemt ongeveer 1,5 tot 2 uur tijd in beslag en het DomQuartier is van woensdag t/m maandag geopend tussen 10.00 en 17.00 en in juli en augustus dagelijks.

Cultuur in Salzburg

Doordat Salzburg de geboortestad van Mozart is, bekleed de stad van oudsher een belangrijke positie op het gebied van cultuur. Met de vele theaters, het conservatorium en natuurlijk de wereldberoemde Salzburger Festspiele, maar ook de moderne musea als Museum of Modern Art of de speciale ‘Walk of Modern Art’ staat Salzburg nog altijd op een zeer hoog cultureel niveau. Met de openstelling van het DomQuartier wil Salzburg een nog bredere kijk op het verleden van de stad geven.

DomQuartier opent haar deuren in Salzburg
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.