Dit voorjaar in Jordanië: Dead Sea Mud Festival en Marathon

Geplaatst door Redactie op 24 februari 2014 om 10:51 in de categorie Bestemmingen

jordanieBehalve de Dead Sea Marathon, vindt dit jaar op 2 mei de eerste editie van het Dead Sea Mud festival plaats in Jordanië. Een evenement heeft in Jordanië weinig opsmuk nodig. Het gebruik van haar natuurlijke bronnen blijkt genoeg tijdens het eerste Dead Sea Mud Festival en de Dead Sea Marathon.

Modderfeest aan de Dode Zee

De Dode Zee staat bekend om de heilzame werking van het zoute water en de modder en is geliefd als wellness bestemming. Op het grootste evenement van het seizoen worden zowel overdag als ’s avonds laat diverse activiteiten georganiseerd in en om de Dode Zee. Over het exacte programma wordt nog geheimzinnig gedaan, wel is bekend gemaakt dat er een poging tot een wereldrecord zal zijn.

Rennen naar het laagste punt van de aarde

De Dead Sea Marathon vormt het tweede grote evenement dat deze lente in Jordanië plaatsvindt. Op 4 april zal de 21e editie van de loop in Amman starten en staat de hoofdstad op z’n kop. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn er behalve de normale marathon meer afstanden te lopen. De lopers van de kortere afstanden stromen in gedurende de route en finishen allemaal uiteindelijk op het laagst gemeten punt van de aarde, bij Amman Tourist Beach aan de Dode Zee.

Festiviteiten voor het goede doel

De opbrengsten van het Mud festival gaan  naar de bouw van een extra vleugel aan het King Hussein Cancer Hospital. Ook Run Jordan zet zich in voor het goede doel en haalt geld op voor de Neurological Society, die zich inzet voor de zorg van neurologische patiënten.

Sharing is caring!

Comments are closed.