Derde Arke Boeing 787 Dreamliner geland op Schiphol

Geplaatst door Redactie op 27 maart 2015 om 16:42 in de categorie Reisorganisaties

150327 Arke Dreamliner PH-TFM_1Vanochtend rond 12.00 uur Nederlandse tijd landde de derde Arke Boeing 787 Dreamliner voor het eerst op Nederlandse bodem. De PH-TFM werd gisteren in Seattle door Boeing officieel overgedragen aan TUI Nederland, moederorganisatie van Arke. In juni en december vorig jaar ontving Arke de eerste twee Dreamliners; met de komst van het derde toestel is het trio Dreamliners nu compleet.

#driemliner

Op het gloednieuwe vliegtuig prijkt heel toepasselijk de naam #driemliner. Het toestel heeft 291 stoelen en drie klassen: Premium Comfort Class, Comfort en Economy. De #driemliner zal samen met haar twee zusjes worden ingezet op alle verre vluchten van vakantiemerk Arke. Het toestel werd vanochtend aan de gate verwelkomd door Hans van de Velde, Managing Director Arkefly.

 Verjonging en verduurzaming vloot

Met de toevoeging van de innovatieve en milieuvriendelijke Dreamliner verjongt Arkefly haar vloot. De drie Boeings 787 vervangen de Boeing 767-300 vloot. Daarnaast levert de Dreamliner een belangrijke bijdrage aan de duurzame doelstellingen die de luchtvaartmaatschappij zich tot doel heeft gesteld. Zo verbruikt de Boeing 787 Dreamliner 20% minder brandstof en CO2 per passagier en is het toestel 60% stiller. De ambitie van Arkefly om de laagste CO2-uitstoot per passagier per kilometer van Nederland te hebben en een van de laagste wereldwijd, kan mede met de komst van de Dreamliner worden gerealiseerd. Arkefly heeft al belangrijke stappen gezet op het gebied van milieumanagement; de airline is sinds september 2014 volledig ISO 14001 gecertificeerd.

Derde Arke Boeing 787 Dreamliner geland op Schiphol
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.