Denemarken naar recordjaar overnachtingen mede door Nederlandse toerist

Geplaatst door Redactie op 31 oktober 2016 om 15:25 in de categorie Bestemmingen
Moderne vikingen in de haven van Ribe, Denemarken

© Visit Denmark

Het vakantieseizoen is nog niet afgelopen, maar Denemarken weet het zeker: 2016 wordt een recordjaar voor het Deense toerisme. Uit de meest recente overnachtingscijfers blijkt dat in de eerste acht maanden een stijging is gerealiseerd van 3,7 procent in het totale aantal overnachtingen. Vooral de forse groei vanuit de Nederlandse markt in de meivakantie en de maand augustus heeft aan het positieve resultaat voor het Deense toerisme bijgedragen. Dit onderstreept het feit dat steeds meer Nederlanders kiezen voor Denemarken als vakantiebestemming.

Meivakantie: Nederlandse week in Denemarken

LEGOLAND en de regio Zuid-Jutland noemen het al de Nederlandse week en ook bestemmingen als Djursland, Funen en Seeland zien een stijging in het aantal Nederlandse overnachtingen in de meivakantie. Mathilde Henriques-Nielsen, directeur van VisitDenmark Nederland: “De meivakantie en augustus zijn populaire vakantieperiodes onder de Nederlanders. Dit komt onder andere doordat de accommodaties in Denemarken in deze maanden zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. In april en mei heeft dit geresulteerd in een stijging van 4,5 procent ten opzichte van 2015. De positieve resultaten blijven bij onze Deense partners niet onopgemerkt, die op hun beurt meer zijn gaan investeren in de Nederlandse markt. De opvallende stijging in augustus van maar liefst 42,5 procent zorgt ervoor dat de Nederlanders in deze maand de op een na grootste groep toeristen in Denemarken vormen. Campings en vakantiehuizen zijn veruit de populairste overnachtingsvormen, al doen de vakantieparken het ook erg goed.” Zelf ervaren hoe leuk Denemarken is? Kijk voor aanbiedingen naar Denemarken bij onder meer TUI, De Jong Intra en Vacanceselect, Lees ook de reisreportage over ons bezoek aan vakantiepark Dayz Resorts in Jutland.

Recordjaar 2016

De totale buitenlandse overnachtingen in Denemarken van januari tot en met augustus zijn ten opzichte van vorig jaar met 4,9 procent gestegen, de Deense met 2,5 procent. Samen goed voor zo’n 38,7 miljoen overnachtingen. De buitenlandse groei wordt vooral bepaald door de markten Nederland (+12,8), Duitsland (+5,9), UK (+16) Italië (+20,8) en Frankrijk (+12,3). De voor Denemarken belangrijke markten Zweden en Noorwegen zien dit jaar een kleine daling.

5.0
01

Sharing is caring!

Comments are closed.