Denemarken, het land van Trolls!

Geplaatst door Redactie op 12 oktober 2016 om 14:47 in de categorie Bestemmingen

geluksplekjeVisitDenmark lanceert toeristische campagne rondom de nieuwe animatiefilm Trolls VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, lanceert een toeristische campagne die samenvalt met de première van de film Trolls van DreamWorks Animation op 12 oktober. Nederland is het eerste land ter wereld waar de film in de bioscopen vertoond zal worden. Na deze première zal de campagne op tien andere markten in Europa, de Verenigde Staten en Azië worden voortgezet. Met de campagne worden reizigers over de hele wereld opgeroepen om hun eigen geluksplekje te ontdekken in Denemarken, het thuisland van de originele gelukstrollen waarop de film is gebaseerd .

De gelukstrol komt uit Denemarken

De oorspronkelijke gelukstrol (Gjøl Trolden) zag het licht in 1959 , toen Thomas Dam, een arme timmerman uit het vissersdorpje Gjøl aan de Limfjord in Noord-Jutland, op zoek was naar een leuk verjaardagscadeautje voor zijn dochtertje Lila. Hij besloot om zelf een figuurtje uit hout te snijden met haren van wol. De eerste gelukstrol was een feit. Anders dan de vaak boosaardige en slechte trollen die in de traditionele Scandinavische mythes en legendes voorkomen, staan de trollen van Dam symbool voor geluk en vrijgevigheid. Het is dus niet geheel toevallig dat deze kleine wezentjes uit een van de gelukkigste landen ter wereld komen.

‘Vind jouw geluksplekje in Denemarken’

In de film Trolls van DreamWorks Animation staan de gelukstrollen bekend om hun kleurrijke en overeind staande haren. Al die verschillende kleuren zijn ook in hun thuisland Denemarken te ontdekken. Dat Denemarken een echt trollenland is blijkt wel uit de eindeloze zandstranden, wandelende duinen en sprookjesachtige bossen waar je ieder moment een gelukstrol zou kunnen spotten. Naast het strand en de natuur kent Denemarken ook een groot aantal themaparken, een rijke Vikingcultuur en heeft het verspreid over het hele land pittoreske stadjes en dorpjes. Met de campagne ‘Vind jouw geluksplekje in Denemarken’ worden reizigers aangespoord om de gelukstrollen naar hun thuisland Denemarken te volgen.

Innovatieve samenwerking

De co-branding van VisitDenmark en DreamWorks Animation markeert voor VisitDenmark een nieuwe manier van projectmatig werken voor de toekomst. Door een samenwerking aan te gaan met 20th Century Fox krijgt VisitDenmark de mogelijkheid om via de Deense gelukstrollen wereldwijde aandacht te vestigen op vakantiebestemming Denemarken, het thuisland van de hoofdrolspelers uit de film Trolls.  Volgens Anja Hartung Sfyrla, Head of Business Development bij VisitDenmark in Kopenhagen “moet VisitDenmark tegenwoordig wel buiten haar gebaande paden denken om Denemarken als toeristische bestemming te promoten. De Trolls-campagne is een voorbeeld van hoe met verschillende soorten partners destination branding tot stand zou moeten worden gebracht, wil VisitDenmark de concurrentie met andere bestemmingen aangaan”.

Lees de reportages over Denemarken

Trolls – de film

Van de makers van Shrek komt de leukste, grappigste en brutaalste animatiefilm van het jaar: Trolls. Met de wereldwijde premières in oktober en november, zal DreamWorks Animation’s Trolls het publiek kennis laten maken met een kleurige en wonderlijke wereld vol hilarische en onvergetelijke wezens uit Denemarken. De film vertelt het verhaal van de altijd optimistische Princess Poppy (met voice-over van Anna Kendrick), die de hulp van de chagrijnige en zelfvoorzienende trol genaamd Branch (met voice-over van Justin Timberlake) moet inschakelen om haar vrienden te redden. Samen beleven ze een hilarisch avontuur vol epische gebeurtenissen en originele liedjes. Trolls is de eerste film die het verhaal vertelt van de geliefde gelukstrollen met hun magische en kleurrijke haren. Op weg naar een onbekende wereld, dat Poppy en Branch ver van hun vertrouwde thuis voert, zal de queeste hun ultieme kracht testen en hun ware kleuren onthullen – met bomvol muzikale mash-ups tijdens de reis!  De wereldwijde première van de film staat gepland voor 13 oktober 2016 in Kopenhagen, Denemarken. De film zal daarna worden uitgebracht in de Verenigde Staten op 4 november 2016.

Check je accommodatie en bestemming in Denemarken op Zoover

Denemarken, het land van Trolls!
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.