Den Haag telt af naar WK Hockey

Geplaatst door Redactie op 5 mei 2014 om 14:06 in de categorie Beurzen en evenementen

Van 31 mei tot en met 15 juni is Den Haag het toneel van de Rabobank Hockey World Cup 2014. Mede dankzij een omlijstend programma boordevol sportieve en culturele activiteiten wordt het toernooi een groots evenement.

Door Martijn de Rooi

WK Hockey in Den Haag

© Gerrit Schreurs Fotografie

Welkom in de hockeyhoofdstad van de wereld! Onder dit motto vestigt Den Haag de aandacht op het komende WK Hockey, officieel de Rabobank Hockey World Cup 2014 geheten. Eind mei komt de crème de la crème van het mondiale hockey naar Den Haag. Zowel bij de heren als bij de dames nemen de twaalf beste landen ter wereld het tegen elkaar op. De bezetting van het prestigieuze toernooi staat garant voor − rustdagen niet meergerekend − veertien dagen topsport. En in beide categorieën behoort Nederland tot de favorieten.

Spelers en begeleiders van beide Nederlandse selecties zijn zich goed bewust van de hoge verwachtingen. Adel verplicht immers. Niet voor niets behoren beide teams sinds mensenheugenis tot de wereldtop. Maar van extra druk is geen sprake. Integendeel, de spelers popelen om voor eigen publiek het beste uit zichzelf te halen. “Als er één ding is dat we willen, is het wereldkampioen worden in eigen land, voor eigen publiek’, zegt Maartje Paumen, met haar 177 interlands de routinier van het Nederlands damesteam. ‘Ik zat bij het WK van 1998 in Utrecht als jong meisje in het stadion om naar Nederland te kijken. Super mooi was dat. Nu mag ik zelf een WK in eigen land spelen!”

Bruisend Hockey Park

Plaats van handeling zijn het moderne Kyocera-stadion – de thuishaven van ADO Den Haag – en het op loopafstand daarvan gelegen GreenFields-stadion, een fraaie tijdelijke arena die speciaal voor het WK is gebouwd. In de poulefase vinden hier dagelijks zes wedstrijden plaats, waaronder elke dag een wedstrijd van een van beide Oranjeteams. De finales worden op 14 juni (dames) en 15 juni (heren) gespeeld in het Kyocera-stadion.

Even aantrekkelijk als het eigenlijke toernooi zijn de attracties in de stadions en in het omringende Hockey Park. Hier kun je de wedstrijden op grote videoschermen volgen, winkelen, een hapje eten in diverse restaurants en genieten van dj’s en artiesten die optreden in het Hockey House en de Music Lounge.

WK in Den Haag bijwonen? Zoek een hotel in Den Haag via Expedia of Hotels.com

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.