Shadow

De populairste Italiaanse skigebieden bij Nederlanders

Hoewel Oostenrijk met afstand de populairste wintersportbestemming bij Nederlanders is, gaan er ook heel veel landgenotenn skiën in Italië. Een hotelprijzenvergelijker zette de bij Nederlanders populairste skigebieden in Italië op een rij. Bron daarvoor was het zoekgedrag van de eigen bezoekers.

Hoog, hoger, hoogst in Val Gardena

wintersport in Livigno
Een van de populairste Italiaanse skigebieden is Livigno

Selva is het hoogste dorp in het skigebied Val Gardena en wordt door Duittaligen ook wel Wolkenstein genoemd. Nederlanders zochten het meest op het dorp, wellicht omdat Selva de beste skimogelijkheden van de vallei biedt door haar hoge ligging. Als je van hoogte houdt, dan is Livigno in het gelijknamige skigebied wellicht ook een goede optie. Dit dorp ligt op 1816 meter hoogte tussen de twee nationale parken van de Stelvio en het Engadin. Bekijk wintersportaanbiedingen naar Livigno. Ga je liever op wintersport in Frankrijk? Bekijk dan hier aanbiedingen.

Italiaanse skigebieden van groot tot klein

Après-skiën kun je in Val Gardena het best doen in het veelzijdige dorp Ortisei (Sankt Ulrich). Ortisei is het grootste dorp in het 175 km lange skigebied, wat haar populariteit onder Nederlanders verklaart. Canazei, de skihoofdstad van de Val di Fassa, is het kloppend hart van de Dolomieten. Het biedt voor ieder wat wils; van beginners tot funparkliefhebbers. Corvara, daarentegen, is een dorp die valt in de categorie ´klein maar fijn´. Op de hagelwitte pistes van het gebied Alta Badia kom je weinig toeristen tegen. Nog een intiem dorp is Bormio in het skigebied Alte Valtellina. Na de laatste afdaling kun je genieten van de warmwaterbronnen in het dorp.

Südtirol blijft in trek

Zuid-Tirol blijft in trek bij de Nederlandse sneeuwjagers, zoals bijvoorbeeld het bescheiden skigebied Meran 2000 met het zonovergoten dorp Meran. Deze bestemming is ideaal voor off-piste wintersporters. Het dorp Bolzano (Bozen) wordt met haar 265 meter hoogte ook wel de poort tot de Dolomieten genoemd. Het omliggende Reinswald-Ritten skigebied in Zuid-Tirol wordt omringd door drie prachtige alpine hoogplateaus, wat het zeker de moeite waard maakt om tijdens de afdaling af en toe ook omhoog te kijken.

Bekende wintersportbestemmingen

Cortina d’Ampezzo is de bekendste wintersportplaats van de Italiaanse Alpen. Het chique dorp biedt volop après-ski mogelijkheden en het uitgestrekte omliggende gebied is sneeuwzeker. Ook Santa Christina (Sankt Christina) aan de zonkant van de Val Gardena is een bekende bestemming. Met een gemêleerd publiek van zonliefhebbers en fanatieke sporters is deze centrale bestemming geschikt voor alle soorten gasten.

Top 10 Italiaanse skidorpen met de meeste zoekopdrachten door Nederlandse reizigers tussen 1 september en 31 oktober 2015

Selva, Val Gardena
Livigno , Livigno
Ortisei, Val Gardena
Canazei, Val di Fassa
Corvara, Alta Badia
Bormio, Alta Valtellina
Meran, Meran 2000
Bolzano, Reinswald-Ritten
Cortina d’Ampezzo, Cortina
Santa Cristina, Val Gardena

Sharing is caring!