De avontuurlijke kant van Jordanië

Geplaatst door Redactie op 3 februari 2014 om 09:51 in de categorie Bestemmingen
petraDe Jordan Tourism Board (JTB) benadrukt dit jaar de avontuurlijke kant van Jordanië. In een land vol verscheidenheid in landschappen, worden hoge bergen en indrukwekkende kloven afgewisseld met uitgestorven vlaktes, diepe wateren en groene oases. Behalve de natuur, is er de wonderlijke verborgen stad Petra en kan men genieten en ontspannen aan zowel de Rode als de Dode Zee. 
De verborgen stad Petra
Deze deels uit rotsen gehouwen stad, werd in de tweede eeuw voor Christus gebouwd en was de hoofdstad van wat destijds het rijk van het nomadenvolk de Nabateeërs was. Hoewel zij deze midden in de woestijn gelegen stad tot 1812 verborgen hebben weten te houden, is het nu de grootste trekpleister van Jordanië en behoort het tot de zeven wereldwonderen. Vooral de graftombe ‘al-Khazneh’ met diens gevel van roze gesteente is beroemd, mede dankzij de legende over een verborgen schat die er zou liggen.
De modder van de Dode zee en de koralen in de Rode zee
De Dode Zee is de grootste natuurlijke spa ter wereld, waar men op het water blijft drijven door de hoge concentratie zout in het water. Bovendien ligt het wateroppervlak op 410 meter onder zeeniveau, wat het de laagst gelegen plek op aarde maakt. Cleopatra ontdekte al eeuwen geleden de heilzame werking van het mineraalrijke water en de modder, waardoor het nu een bestemming is waar wellness toerisme floreert.
Geheel anders is de Rode Zee, gelegen in het zuiden van Jordanië. Het kristalheldere en relatief warme water, de kleurrijke koraalriffen en het rijke onderwaterleven maken de badplaats Aqaba erg aantrekkelijk voor watersporters. Het kunstmatig aangelegde rif dat is ontstaan om het wrak van de ‘Cedar Pride’ is de populairste van de meer dan 30 duiklocaties in de zee en is zelfs van binnen te bewonderen.
De maanachtige woestijn Wadi Rum
Naast het water van de Rode Zee, trekken de sprankelende paarse bergen die Aqaba omgeven vele wandelaars aan. In het achterland ligt Wadi Rum, een woestijn die getypeerd wordt door de massieve bergen in rood- en geeltinten. De woestijn wordt vaak vergeleken met het landschap van de maan en het is niet voor niets dat het op de Werelderfgoedlijst staat.

Sharing is caring!

Comments are closed.