Shadow

Cultuurmarkt 2014 in kunstzinnig Zuiderwoude

Kerk_Zuiderwoude_lowres_copyright Stichting Promotie WaterlandOp zondag 31 augustus vindt er voor het vierde achtereenvolgende jaar een Waterlandse Cultuurmarkt plaats om het nieuwe culturele seizoen 2014-2015 te openen. Dit keer wordt de markt georganiseerd op het plein voor de  kerk in Zuiderwoude. De markt, van 12.00 tot 17.00 uur, biedt een keur aan culturele, creatieve en kunstzinnige kramen. Daarnaast is er een aantal voordrachten en optredens in het programma opgenomen. Musea, muziekverenigingen, dansers, zangclubs, (strip)tekenaars, aquarellisten, schilders, fotografen, schrijvers, dichters, film- of theatermakers, beeldhouwers, keramisten, sieraadontwerpers en goudsmeden, maar ook werklieden in oude ambachten en inwoners uit verre culturen worden tijdens deze vierde editie verwacht. Alles wat cultuur is en woonachtig of werkzaam in de gemeente Waterland, kan deelnemen aan de Cultuurmarkt Waterland.

Samenwerking

Op verzoek van Gemeente Waterland neemt Stichting Promotie Waterland ook dit jaar de organisatie van dit culturele evenement voor haar rekening. Eerder werd de markt georganiseerd in Ilpendam, Monnickendam en
Broek in Waterland. Stichting Promotie Waterland streeft ernaar de markt elk jaar in een andere kern van Waterland te organiseren.

Waterland zit barstensvol talent

Ook voor deze editie van de jaarlijkse cultuurmarkt is weer veel animo onder creatieve en kunstzinnige Waterlanders. “De locatie op de plein voor de kerk is prachtig. We kijken uit naar een sfeervolle markt in deze kleine kern van Waterland. Zuiderwoude blinkt in de regio al uit vanwege de vele culturele en muzikale activiteiten die er het gehele jaar plaatsvinden. Dat ook de kerk van Zuiderwoude onderdeel is van deze cultuurmarkt, is een mooie aanvulling op het aanbod”, aldus Janine Klein, directeur van Stichting Promotie Waterland.

Over Stichting Promotie Waterland

Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer  blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!