Culinair Curaçao: proef de smaak van het eiland

Geplaatst door Redactie op 15 april 2014 om 11:14 in de categorie Beurzen en evenementen

Curacao culinairCuraçao Tourist Board heeft in samenwerking met onder meer Kuoni de nieuwe themareis “Culinair Curaçao” geïntroduceerd. Het doel van deze trip is om reizigers kennis te laten maken met de gerechten van het eiland.

Aan het initiatief werkt een groep van vier Nederlandse top chefs mee die begin maart, samen met de lokale en Nederlandse pers, het eiland hebben bezocht om kennis te maken met de lokale keuken. De chefs die meereisden waren: Pascal Jalhay(Chef Martin), André van Alten (La Provence), Wilco Berends (de Nederlanden) en Leon Mazairac (Podium). Culinair Curaçao vindt een aantal keer per jaar plaats en duurt twee weken.

Culinaire weken op Curacao

Gedurende de culinaire weken is er bij diverse samenwerkende hotels/restaurants een speciaal event met een van de Nederlandse topchefs, die daarbij samenwerkt met de plaatselijke chef. Naast de reguliere gerechten worden er in veel restaurants op het eiland speciale menu’s samengesteld die bezoekers kunnen bestellen tijdens Culinair Curaçao. Tijdens de culinaire week worden er excursies en events georganiseerd, die door de topchefs of een host worden begeleid. Het culinaire reisarrangement kan worden samengesteld. De eerste culinaire reis wordt gehouden van 24 mei t/m 8 juni.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.