Crisis hakt er in bij Nederlandse wintersporter

Geplaatst door Redactie op 16 september 2014 om 22:24 in de categorie Algemeen nieuws

wintersport in FrankrijkDe crisis heeft vorig jaar duidelijk invloed gehad op het aantal vakantieboekingen. “De toerist gaat minder lang, minder vaak, minder ver en geeft minder uit.”Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau TNS-NIPO waarover Wintersportfrankrijkgids.nl bericht.

De cijfers werden dinsdagmiddag gepresenteerd bij de zonovergoten start van de wintersportcampagne van het Frans Verkeersbureau in Amsterdam waar directeur Ad Schalekamp van TNS-NIPO de cijfers presenteerde. De vakantieparticipatie is in 2013 met 2 procent gedaald. Dat is de eerste daling sinds begin jaren tachtig toen er ook sprake was van een diepe en langdurige crisis. “Maar in vergelijking met bijvoorbeeld de automarkt valt deze teruggang mee”, relativeerde Schalekamp te daling.

Ook dit jaar lijken de cijfers tot en met juni te wijzen op een krimp, maar wellicht maken de mooie julimaand nog iets goed. Voor 2015 gloort er wellicht meer hoop voor de reissector al blijft Schalekamp voorzichtig. “Als mensen in 2015 meer geld te besteden krijgen, gaat een deel daarvan naar vakanties, maar ook naar vervangingsuitgaven.”

Ook het wintersportsegment heeft duidelijk last van de crisis. In 2013 gingen 860.000 Nederlanders op wintersport tegen nog 1,2 miljoen vijf jaar geleden. Lees de belangrijkste cijfers over wintersport op Wintersportfrankrijkgids.nl

Crisis hakt er in bij Nederlandse wintersporter
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.