Center Parcs dooft één uur de lichten tijdens EARTH HOUR

Geplaatst door Redactie op 28 maart 2014 om 15:02 in de categorie Algemeen nieuws

lichtjesAanstaande zaterdag 29 maart vindt voor de achtste keer op rij de wereldwijde actie EARTH HOUR plaats. Deze door het Wereld Natuur Fonds in gang gezette beweging staat ieder jaar bewust stil bij de aarde door één uur lang over de hele wereld het licht te doven. In Nederland neemt ook dit jaar Center Parcs weer deel. 

In alle parken worden de lampen in de cottages te vervangen door kaarsjes. Center Parcs streeft hiermee het belang na om zuiniger met de aarde om te gaan. Bij aankomst op de Nederlandse Center Parcs parken krijgen alle gasten bij aankomst waxinelichtjes en een brief waarin wordt gevraagd tussen 20:30 en 21:30 uur de lichten in de cottages uit te doen en de kaarsjes aan te steken. Op alle parken wordt bovendien een Kids Parade georganiseerd.

Wereldwijd bewustzijn

De eerste editie van EARTH HOUR vond plaats in 2007 in Sydney, Australië. Vandaag de dag wordt de actie gesteund door meer dan 7000 steden in 152 landen. De snelgroeiende beweging wil dat particulieren, bedrijven en gemeenten zich bewust worden van de kwetsbaarheid van de aarde door het steeds hogere energieverbruik dat een bedreiging vormt voor onze planeet.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.