Carnaval in Düsseldorf

Geplaatst door Redactie op 7 februari 2014 om 12:32 in de categorie Beurzen en evenementen

dusseldorfNederlanders en carnaval lijken synoniemen maar ook in buurland Duitsland weten ze hoe ze deze maand de bloemetjes buiten moeten zetten. Zo ook in Düsseldorf  waar net als in Nederland de voorbereidingen om 11 minuten over 11 uur op 11 november 2013 begonnen zijn. De stad staat tussen 27 februari en 5 maart behoorlijk op zijn kop met een groot aanbod aan bonte festiviteiten waaronder een bestorming van het stadhuis door verklede vrouwen, de grote publiekstrekker ‘Rosenmontag’ met meer dan 60 uitgedoste praalwagens en carnavalsgroepen. Verder als vrouw verklede mannen die op stiletto’s rennen, wedstrijden kruiwagens duwen met houten tonnen en de rituele verbranding van ‘Hoppeditz’ op aswoensdag.

Rosenmontag op maandag 3 maart is één van de hoogtepunten van het carnaval met honderdduizenden bezoekers die feesten in het centrum van Düsseldorf. Elk jaar weer trekt er een bonte stoet voorbij van 60 creatief versierde wagens met vaak politiek satire. Drijvende kracht achter deze praalwagens is inwoner Jacques Tilly die al sinds 1994 hier zorg voor draagt.
Op Aswoensdag wordt de Hoppeditz pop naar de brandstapel gebracht waar hij ritueel verbrand wordt en daarmee het carnaval afsluit, waarmee ook het dagenlange ‘Helau!’ (Alaaf) scanderen tot rust komt.

Carnaval in Düsseldorf
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.