Camperreizen sterk in opkomst komende tien jaar

Geplaatst door Redactie op 16 maart 2016 om 10:28 in de categorie Accommodaties, Camperreizen

camper in AmerikaAmerikaans onderzoek wijst uit dat de komende 10 jaar een flinke groei in camperreizen valt te verwachten. Peter Yesawich, een bekende travel trendwatcher, voorziet dat er een verschuiving plaatsvindt in de voorkeuren van overnachtingsmogelijkheden. Reizen per camper speelt perfect in op de reistrends en zal naar verwachting alleen maar toenemen in populariteit. Dat komt mede doordat jonge reizigers voor een ander type vakantie kiezen dan vorige generaties.

Met bijna 100.000 campers in Nederland op de teller is de camper populairder dan ooit. Sinds 2010 is het aantal geregistreerde campers gegroeid met bijna 50%. Ook de campermarkt in Europa groeit. Er staan bijna 2 miljoen campers geregistreerd waarvan de meeste in Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk, weet camperclub NKC.

Jongeren kiezen voor andere manieren van overnachten

Uit een omvangrijk onderzoek van Peter Yesawich van MMGY Global kan men concluderen dat er een grote verschuiving plaatsvindt van voorkeuren en wensen in overnachtingsmogelijkheden. Dit komt met name door de jongere generatie die een beduidend ander reispatroon ontwikkelt dan de generaties hiervoor. Millennials, ook wel Generatie Y, nemen inmiddels een groot deel van het reizend publiek in en zij kiezen steeds minder vaak voor de traditionele hotelovernachting voor hun vakanties. De voorkeur ligt bij kleinschalig, persoonlijk en natuurrijk. De opkomst van AirBnB en soortgelijke initiatieven valt vanuit deze trend te verklaren. Ook voor camperreizen is dezelfde verwachting uitgesproken. Het ultieme gevoel van vrijheid dat reizen per camper oproept, past precies in het plaatje dat veel jonge reizigers aanspreekt.

Verschuiving in vertrekdata

Belangrijke tip voor diegenen die hun volgende reis per camper aan het plannen zijn: wees er vroeg bij! Vroeg in het boekingsseizoen is er nog voldoende beschikbaarheid en zijn de tarieven een stuk gunstiger. Reizen in het voor- of naseizoen is ook een goede optie. Er is dan ruimere beschikbaarheid en leveranciers geven voor deze periodes sneller lastminute kortingen. De meivakantie wordt steeds populairder voor een reis per huurcamper. Doordat sommige scholen twee of wel drie weken vrij geven, is het voor gezinnen met kinderen ook steeds aantrekkelijker om de grote vakantie al in mei te maken.

Campervakanties zijn te boeken bij onder meer TravelhomeAmerikaplus, BeleefAmerika, SNP en World Wide Campers.

Lees ook: Met de camper door Amerika in 21 tips en onze special: Met de camper door Utah

Sharing is caring!

Comments are closed.