Brussels Airport onthult nieuw logo

Geplaatst door Redactie op 17 januari 2014 om 12:04 in de categorie Algemeen nieuws

logobrusselBrussels Airport onthulde vandaag haar nieuwe logo en visuele identiteit. Het gaat om een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de luchthaven. Het nieuwe merk vertaalt de strategie en de waarden van de onderneming in een modern merkbeeld.

Brussels Airport: in het hart van Europa

Brussels Airport is niet alleen de tweede economische groeipool in België, de luchthaven wordt ook algemeen beschouwd als een van de beste luchthavens van Europa. Met een groeiend aantal passagiers van meer dan 19 miljoen per jaar, meer dan 260 luchthavenbedrijven en een directe en indirecte werkgelegenheid van 60.000 jobs, bekleedt Brussels Airport een unieke centrale rol op regionaal, Belgisch en Europees niveau.
Brussels Airport heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in haar infrastructuur. Doel hierbij is een van de aantrekkelijkste en best bereikbare luchthavens van Europa te worden. De laatste jaren gingen alle aandacht en inspanningen naar de continue verbetering van haar dienstverlening en operationele efficiëntie ten behoeve van haar klanten, bezoekers en partners.

Van blauw naar rood: een sterk merk 
Het logo bestaat uit een gestileerde letter B voor « België en Brussel » die kan gezien worden als een vogel in volle vlucht, symbool voor de luchtvaartsector en het dynamisme, maar ook als een hart. Een hart, dat de passie illustreert voor de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten. Het blauw van het oude logo wordt vervangen door rood. Deze kleur weerspiegelt de menselijke, persoonlijke en warme kant van de luchthaven en staat symbool voor de typische Belgische gastvrijheid.
De baseline ‘the heart of Europe’ beklemtoont het unieke karakter van Brussels Airport als luchthaven van de hoofdstad van Europa.

Het nieuwe logo zal voortaan gebruikt worden op alle communicatiemiddelen van de luchthaven, in de terminal, op de website, op de sociale media en op de mobile app. Die laatste werd overigens volledig geactualiseerd en geoptimaliseerd.

Sharing is caring!

Comments are closed.