Bornholm heeft weer meeste zonuren van Denemarken

Geplaatst door Redactie op 4 september 2014 om 11:26 in de categorie Bestemmingen

Het Deense zonne-eiland Bornholm, gelegen in de Oostzee, heeft ook deze zomer tot dusver opnieuw de meeste zonuren van het land geboekt.

©Lennard Nielsen/Visit Denmark

©Lennard Nielsen/Visit Denmark

Volgens het Deense Meteorologisch Instituut (DMI) lag het populaire eiland met zijn zonuren wederom een stuk boven het gemiddelde aantal van de rest van Denemarken, dat overigens een goede zomer achter de rug heeft. In de maand mei bedroeg het gemiddelde aantal zonuren in Denemarken 216, ten opzichte van 244 op Bornholm. In juni was het aantal zonuren landelijk 270 en op Bornholm 301, in juli waren de verschillen nog groter, 275 tegen 330 zonuren.

Het veelzijdige eiland Bornholm mag zich de laatste jaren in een steeds grotere populariteit onder toeristen verheugen. Het eiland heeft niet alleen een aantrekkelijk aantal zonuren, maar ook bijzondere evenementen en bezienswaardigheden, zoals de typische witte ronde kerken. Daarnaast heeft het eiland een zeer afwisselend landschap, met onder meer kliffen en witte zandstranden, veel mogelijkheden om actief bezig te zijn (onder andere fietsen, wandelen en watersport) en een flink aantal toprestaurants.

5.0
01

Sharing is caring!

Comments are closed.