Beyond Tomorrow’ thema derde Quadriennale kunstmanifestatie Düsseldorf

Geplaatst door Redactie op 13 februari 2014 om 11:48 in de categorie Beurzen en evenementen

Quadriennale DusseldorfOm de vier jaar toont Düsseldorf tijdens de kunstmanifestatie Quadriennale een gevarieerd kunstaanbod rond een bepaald thema. Dit jaar vindt de manifestatie plaats van 5 april tot 10 augustus onder de titel ‘Beyond Tomorrow’ waarbij kunstenaars via hun werken hun visie op de toekomst tonen.

Van Rembrandt en Breughel tot Mondriaan

Hieronder de tentoonstelling ‘The White Abyss of Infinity’ over het gebruik van de kleur wit in werken van Kandinsky, Malevich en Mondriaan in de K20, de Kunstsammlung Nordhrein-Westfalen. Het Museum Kunstpalast toont met de tentoonstelling ‘Alchemie en Kunst – Het Mysterie van de Transformatie’ werken van onder meer Beuys, Brueghel, Ernst, Rembrandt en Rubens en in het K21 Kunstsammlung NRW zal de tentoonstelling ‘Beneath the Earth: From Kafka to Kippenberger’ plaatsvinden. In de Langen Foundation staan onder de naam ‘Inflatables and Sky Event’ oplaasbare kunstvoorwerpen van de Duitse kunstenaar Otto Piene centraal.

Smart New World

‘Smart New World’ is de titel van de tentoonstelling in de Kunsthalle Düsseldorf waar werken van 15 jongen kunstenaar getoond worden die de razendsnelle technologische ontwikkelingen in de digitale snelweg als inspiratiebron voor hun beeldvorming en referentiekader gebruiken, maar eveneens de culturele, maatschappelijke en politieke gevolgen hiervan weergeven. Allora & Calzadilla, Tom McCarthy, Xavier Cha, Simon Denny, Omer Fast, Christoph Faulhaber en Kenneth Goldsmith zijn enkele contribuanten.

Thrisha Donnelly

Overige tentoonstellingen zijn ‘Number Eight: Thrisha Donnelly in de Julia Stosch Collection met werken waaronder video’s, geluid, tekeningen en foto’s van de Amerikaanse kunstenaar Trisha Donnelly. Het Filmmuseum Düsseldorf neemt onder het motto ‘Visions and Nightmares – The City of the Future on Film’ neemt de toekomstvisie van steden zoals vertoond in films over de afgelopen 100 jaar onder de loep.

Ook het KIT, de Akademie-Galerie, het Hetjens museum, het KAI 10, en het Inter Media Art Institute organiseren tentoonstellingen in het kader van de Quadriennale.

Bekijk meer actuele tentoonstellingen in Duitsland.

Sharing is caring!

Comments are closed.