Bergromantiek in het najaar in chaletdorp Prechtlgut

Geplaatst door Redactie op 11 september 2019 om 15:00 in de categorie Accommodaties

Ontspannen op de divan liggen voor de knisperende open haard, lekker badderen in de hottub op het terras of genieten van een massage met zijn tweeën. Voor stelletjes zijn er talloze mogelijkheden om de hefst en winter aangenamer te maken in het Prechtlgut-chalet in het Oostenrijkse Wagrain.

Romantische chalets met de luxe van nu. © Chaletdorf Prechtlgut

Romantische chalets met de luxe van nu. © Chaletdorf Prechtlgut

Een jaar geleden opende het bergdorp Prechtlgut aan de zuidrand van Wagrain voor het eerst zijn houten deuren. Sindsdien heeft wonen ‘in de stijl van vroeger, maar met de luxe van nu’ veel aanhangers gekregen. Een tip voor romantici is de advent in het Stille Nacht-dorp Wagrain.

Luxe chalet als heerlijke ‘hide-away’

Chaletdorp Prechtlgut in de Salzburger bergen van Wagrain behoort tot de gerenommeerde Hideaway-hotels, maar biedt in zijn chalets aanzienlijk meer ruimte, rust en privacy dan een hotel. Er is voldoende plaats voor twee tot acht personen. Zowel van buiten als van binnen zijn de 85 tot 155 m² grote chalets afgekeken van de bouwtraditie van de Salzburger alpen. Prachtig oud hout en natuursteen zorgen voor de look, en van binnen zijn er houten en stenen vloeren, grenenhouten meubels, echt leer, loden en linnen. En vergeet de grote panoramaramen, die het buitenlandschap naar binnen laten, niet. Wie naar binnen stapt, wordt direct getroffen door de gezelligheid, die je de drukte van alledag even laat vergeten.

In elk Prechtlgut-chalet vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie. De chalets beschikken over een royale woonkeuken, knusse hoekbank en een open haard. In de eigen kleine spa kun je heerlijk ontspannen. Daar zorgen de oude houten sauna, de vrijstaande badkuip, de regendouche, de relaxruimte en de hottub op het terras voor.

Met z’n tweeën genieten van de privé wellness

Chalets met eigen wellness © Prechtlgut

Chalets met eigen wellness © Prechtlgut

Het najaar is een ideale tijd om het chaletdorp te bezoeken. Buiten stormt en sneeuwt het misschien al en de temperatuur daalt tot onder het nulpunt. Binnen in de gezellige met hout beklede zitkamer van de luxe Prechtlgut-chalets kun je met zijn tweeën heerlijk genieten, en niet alleen bij de open haard. Elk van de acht luxe chalets heeft zijn eigen privé almspa. In de oude houten sauna, de vrijstaande badkuip of in de hottub op het terras kunnen verliefden zich wentelen in warmte en geborgenheid.

De tip voor mensen die verwend willen worden is het wellnessbad met natuurlijke oliën, gevolgd door een pedi- en manicure en een handmassage. Gastvrouw Carina is klinisch en gezondheidspsycholoog en bezoekt je chalet zelf ook graag voor een wellness-behandeling. Mindfulness-mediatie of autogene training, hier kun je je echt ontspannen. De masseur van het huis komt op verzoek naar je eigen chalet en verwent de gasten met een massage met aroma-oliën voor het knisperende vuur. Wellness in combiverpakking waarvoor je je chalet niet hoeft te verlaten.

Skigenot in de Salzburger bergen

Elke ochtend een vers ontbijt bezorgd in je chalet © Chaletdorp Prechtlgut

Elke ochtend een vers ontbijt bezorgd in je chalet © Chaletdorp Prechtlgut

Het is dus heel verleidelijk om je heerlijke chalet niet uit te komen, maar ook buiten de deur is voldoende te beleven. Direct voor het chalet spreidt zich een romantische winterwereld uit. De skibeleving op de Grafenbergbahn vind je direct voor de deur. Ontdek de 120 pistekilometers van de Snow Space Salzburg. Ga skiën of snowboarden op geprepareerde afdalingen of door de poedersneeuw. Wie liever in het dal blijft, kan op de dichtbij gelegen loipe langs de Kleinarler Ache helemaal naar de Jägersee langlaufen. De route naar Tauernloipe is net zo kort en leidt van Wagrain via Flachau en Radstadt naar Untertauern over meer dan 60 kilometer. Ook de moeite waard zijn een skitocht met aansluitend rodelend het dal in of een romantische sledetocht op de Jägersee.

Dagen vol winterse belevenissen

Wat de winterdag je ook brengt: terugkeren in je luxe Prechtlgut-chalet is elke keer weer thuiskomen. Het oude hout en het grenen, het leer en de natuurlijke stoffen zoals loden en linnen zorgen voor een behaaglijke sfeer, die iedereen direct aanspreekt. In de open haard is een knisperend vuur snel aangelegd. Bij een glas wijn kunnen stellen bespreken wat ze die dag nog meer zullen doen: naar de sauna in de Alm Spa of een gezellige tv- of leesavond. Of de dag op een perfecte manier afsluiten in het restaurant van het chaletdorp. In bar-restaurant Prechtlstadl staan hartige en regionale gerechten op de kaart, van Ripperl, de Beierse spareribs, tot het traditionele “Hut-Essen”. Als je luxe wilt dineren (fine dining) dan zijn er in een straal van 25 km rondom Wagrain veel bekroonde restaurants en enkele van Oostenrijks beste chef-koks te vinden. Wie liever in zijn eigen chalet geniet, kan samen in de volledig uitgeruste keuken koken of het eten in zijn chalet laten bezorgen. Dan staat niets je ontspanning meer in de weg.

Romantische stille nachten in Wagrain

Wagrain is al meer dan 200 jaar bekend om zijn Salzburger adventsgebruiken. De tekst van het lied Stille Nacht, in Wagrain geschreven door Joseph Mohr, is hier net zo bekend als Karl-Heinrich Waggerl, wiens kerstlegendes altijd al van groot belang zijn voor het Salzburger adventszingen. De Wagrainer zijn daardoor heel nauw verbonden met de kersttijd. Bezoekers vinden in de romantische plaats sporen van de mooiste tijd van het jaar: op de originele locaties in het Pflegerschlössl, op het Joseph Mohr-graf en in het Waggerlhaus, op de Adventmarkt, waar echt handwerk wordt aangeboden of in de parochiekerk, waar men de herinnering aan Joseph Mohr levend houdt.

Sharing is caring!

Comments are closed.