BeNe Rail International en Amadeus samen in Rail-platform

Geplaatst door Redactie op 14 mei 2014 om 15:24 in de categorie Algemeen nieuws

Amadeus Thomas DrexlerBeNe Rail International (BeNe RI), de internationale distributietechnologie joint venture die is opgezet door NS en SNCB/NMBS, heeft met Amadeus overeenstemming bereikt om een lange termijn strategische IT partnership aan te gaan.

Doel is de ontwikkeling van een nieuwe Rail community IT platform als onderdeel van de Amadeus Total Rail-toepassing.

Dit unieke platform is gebaseerd op het concept van een community model, waarbij een derde partij, Amadeus, optreedt als IT expert. Amadeus ontwikkelt en host applicaties voor de diverse aangesloten spoorwegondernemingen.

Ontdek Europa per trein

Het platform voorziet in een oplossing die alle end-to-end processen omvat voor treinreizen in Europa. Hoewel gehost en bestuurd vanuit het Amadeus Data Centrum in Erding (Duitsland), biedt de toepassing BeNe RI volledige controle over individuele distributiestrategieën en kanalen.

BeNe RI, samen met huidige client CFL, is de launch partner van het Amadeus community IT platform.

Thomas Drexler, Director Rail & Ground Travel van Amadeus, wijst er op dat het bedrijf al succesvol is geweest in de luchtvaartsector en wil dat nu herhalen in het railsegment. “BeNe RI breekt met conventies en groeit uit tot een innovatieve provider in een historisch traditionele industrie.”

Met de trein naar het buitenland? Boek je internationale treintickets bij NS-Hispeed.

BeNe Rail International en Amadeus samen in Rail-platform
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.