Ben de Jongh verlaat Jaarbeurs

Geplaatst door Redactie op 7 april 2015 om 13:14 in de categorie Algemeen nieuws

Ben de JonghTot verrassing van velen is Ben de Jongh sinds kort niet meer werkzaam bij de Jaarbeurs. Hij maakt gebruik van een zogeheten ‘plaatsmakersregeling’ waardoor een jonge collega in dienst kan blijven.

De Jongh is voor reisjournalisten vooral hét gezicht van de Vakantiebeurs. Hij begon zijn carrière echter in 1969 als redacteur filmzaken bij de NOS. Daar verkocht hij Nederlandse televisieproducties aan buitenlandse zenders en bereidde hij de deelname voor van de NOS aan buitenlandse beurzen zoals die in Cannes. Daarnaast deed hij de inkoop van buitenlandse actualiteiten-items voor de Nederlandse omroepen.

Internationalisatie van vakbeurzen

In 1977 stapte hij over naar de krantenjournalistiek. De Jongh werd verslaggever bij het toenmalige Utrechts Nieuwsblad. Weer tien jaar later begon hij als voorlichter bij de Jaarbeurs. Hij verzorgde daar de voorlichting voor zowel de jaarbeurs als voor derden die in het Jaarbeurs-complex eigen evenementen verzorgden. Bij de Jaarbeurs was hij als persvoorlichter nadrukkelijk betrokken bij de internationalisatie van de VIV, de vakbeurs voor de innovatieve veehouderij, in Thailand, China en Turkije.

Vakantiebeurs

De Jongh is onlosmakelijk verbonden met de Vakantiebeurs. “De Vakantiebeurs was de rode draad in mijn carrière en sinds 2000 mijn eerste prioriteit”, zegt De Jongh. “Ik ben sinds mijn aantreden bij de Jaarbeurs bij alle edities betrokken geweest en was de laatste vijftien edities eindverantwoordelijk voor de free publicity omtrent dit mega event. Alle media werden hierbij betrokken, van lokaal, regionaal, landelijk tot internationaal, kranten, radio, televisie en internet. En ik mag wel zeggen met veel succes. Ik heb met veel journalisten mogen samenwerken, ieder met eigen professionele verantwoordelijkheid. Ik heb met velen een persoonlijke band opgebouwd. Daar kijk ik met veel genoegen op terug. Naast de ontwikkeling, professionalisering, van de Vakantiebeurs ben ik trots op de uitreiking van de Aad Struijs Persprijs, als erkenning van het niveau van de Nederlandstalige reisjournalistiek.”

Het vertrek van De Jongh is zo snel en onverwacht gekomen dat hij desgevraagd laat weten nog geen concrete ideeën te hebben over wat hij nu gaat doen. “Voorlopig even met mijn vrouw genieten van een tijdelijke nieuwe woonplek.” Daarnaast hoopt hij in de wintermaanden langere tijd door te kunnen brengen bij zijn zoon in Thailand.

De Jongh wordt bij de Jaarbeurs opgevolgd door Melanie Ferranti.

Ben de Jongh verlaat Jaarbeurs
4 (80%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.