Belevenissen brengen plezier in je leven

Geplaatst door Redactie op 7 augustus 2017 om 10:09 in de categorie Algemeen nieuws
Zeilen@RP

Een zeilcursus is altijd een leuke belevenis

We reizen heel wat af. Schiphol beleeft deze zomer de drukste periode in haar geschiedenis. Richting Frankrijk en Spanje en terug staan ellenlange files. Meer dan ooit willen we willen dingen zien, dingen ontdekken. Ervaren hoe het ergens anders is. Herinneringen maken. Beleven.
Want vakanties moeten meer zijn dan alleen maar zon, zee en zand. Uit een onderzoek van researchbureau Havas blijkt dat bijna de helft van de jongeren zelfs liever geld besteed aan ervaringen en belevenissen dan aan producten. We willen tijdens onze vakantie een kookcursus volgen. Of een helemaal zen worden met yoga on the beach. Er zijn zelfs al vakanties of weekendjes weg te boeken waarbij je je terugvlucht moet verdienen door het ter plekke uitvoeren van opdrachten. Zo kom je in contact met locals en ontdek je de bestemming op een minder traditionele manier.
Ook tijdens onze vrije dagen en weekenden in Nederland is het leuk om dingen te ondernemen. Want herinneringen maken en beleven kan zeker in eigen stad of land. De pret- en avonturenparken doen het nog goed, maar we zoeken het daarnaast steeds meer in het ervaren van bijzondere belevenissen. En wat dacht je ervan om een belevenis cadeau geven? Misschien is het wel de droom van je partner om in een raceauto te rijden. Is een weekendje zeilcursus een lang gekoesterde wens of staat een ballonvaart hoog op de bucketlijst.

Stress verminderen met leuke uitjes

Regelmatig leuke dingen doen met vrienden of familie vermindert stress. Diverse onderzoeken tonen de samenhang tussen stress en plezier aan: wie alleen maar werkt of zichzelf geen tijd gunt voor pleziertjes ervaart meer stress. Het helpt dan ook zeker om gezellig tijd door te brengen met partner, vrienden of vriendinnen. Daarvoor zijn de mogelijkheden legio. Boek eens een romantische rondvaart met high tea in de Biesbosch, Den Bosch of in Giethoorn. Of een overnachting op een schip. Wijnliefhebbers kunnen hun wijnhart ophalen met wijnproeverijen inclusief een rondleiding door originele wijnkelders in Arnhem.
Met een groep op pad? Laat de lachsalvo’s klinken met bubbelvoetbal. Toon je sportieve kwaliteiten op hindernisbanen of ga op de culturele en creatieve toer met een workshop ‘uilen’ of een stadswandeling. Genoeg te zien, te doen en te ervaren om mooie herinneringen te maken. Je leert tijdens zo’n belevenisuitje bovendien collega’s of vrienden eens op een andere manier kennen.

Gelukkiger met belevenissen

Geld uitgeven aan ervaringen maakt je een stuk gelukkiger. Ervaringen en belevenissen worden herinneringen.  Herinneringen blijven levend. Ze zijn altijd goed voor een ‘weet je nog toen…’ verhaal.  De leukste belevenissen verrijken je leven en geven soms letterlijk een andere kijk op de wereld. Of het nu gaat om een concert, een cursus, een workshop of een spannend uitje, het is fijn om iets bijzonders mee te maken of te krijgen. Een belevenis raakt, in tegenstelling tot spullen, nooit ‘out of date’. Doe het. Bespaar op spullen, maak herinneringen.

Belevenissen brengen plezier in je leven
4.7 (93.33%) 6 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.