Axel Springer neemt @Leisure over

Geplaatst door Redactie op 17 november 2014 om 10:24 in de categorie Algemeen nieuws

Belvilla vakantiehuis wintersportHet in Berlijn gevestigde Axel Springer-concern heeft een meerderheidsbelang genomen in @Leisure, het moederbedrijf van de portals Belvilla en Casamundo. Dat is maandagochtend bekend geworden.

@Leisure is in Duitsland, Belgie en Nederland naar eigen zeggen marktleider met de merken Belvilla en Casamundo. Axel Springer bezit al de reismerken Travelbook.de, flug.idealo en vacances.com. @Leisure-topman Maarten Esser Maarten Esser: “Axel Springer heeft een grote ervaring in het digitaliseren van business-modellen. De verhuur van vakantiehuizen in Europa vindt grotendeels nog steeds offline plaats. In dat kader zien we een groot peotentieel dat we verder willen ontsluiten met Axel Springer.” De overige 49 procent van de @Leisure-aandelen blijft in handen van de huidige aandeelhouders.

Chairman of @Leisure, adds: “Axel Springer offers marketing access to millions of users with a strong affinity for travel. Furthermore, the publisher has a strong expertise in the digitization of business models. The rental of vacation homes in Europe largely still takes place offline. In that regard we see significant potential which we want to unlock together with Axel Springer.”

234x60 Wintersport

De @Leisure-onderdelen worden geintegreerd in de marketingcampagnes van Axel Springer. Het Axel Springer concern is actief in meer dan veertig landen en wil de leidende digitale uitgever worden. In de eerste negen maanden van 2014 haalde het bedrijf eer dan de helft van haar inkomsten uit online-activiteiten. In 2013 meldde de groep een Ebitda-resultaat van 454,3 miljoen euro.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.