Authentieke wintersport in Gitschberg Jochtal

Geplaatst door Redactie op 20 oktober 2014 om 15:42 in de categorie Bestemmingen

skigebied JochtalEr zijn mensen die zodra de dagen korter worden, het liefst een flinke winterslaap houden. Niet in Gitschberg Jochtal in het Italiaanse Zuid-Tirol. Deze regio in het is ’s winters zo idyllisch, dat in bed blijven liggen eeuwig zonde is. Skiën, ijsklimmen, langlaufen, snowboarden, rodelen, sleeën – het Italiaanse winterwonderland heeft ontzettend veel te bieden.

Ook voor wie het best even wat minder sportief mag is er genoeg te doen. Het pittoreske dorpje Fane Alm bezichtigen bijvoorbeeld, kerstshoppen in magisch Mühlbach of op bezoek bij een authentieke boerderij in het Pfunderer Tal. Gitschberg Jochtal is met haar kleinschalige karakter een heerlijk authentieke bestemming om de wit-besneeuwde winter op een knusse manier te vieren.

Diversiteit zonder drukte

Vlakbij dorpen Vals en Meransen liggen de pistes van Gitschberg Jochtal klaar voor wintersporters van alle leeftijden. Met 44 kilometer in diverse moeilijkheidsgraden, is het de ideale skibestemming voor iedereen die dol is op sneeuw, maar niet houdt van massabestemmingen. Vanuit je voordeur pak je zo de lift. Het echt avontuurlijk aanpakken kan in een van de Funparks, waar ook aan de kleine waaghalsjes is gedacht. Zij oefenen met springen in de nieuwe Woody Line, midden in het besneeuwde bos. Het skiseizoen loopt in dit gebied van begin december tot half april, dus meer dan genoeg tijd om de mogelijkheden in alle rust uit te proberen.

Kleinschalig en culinair

Een van de voordelen van Gitschberg Jochtal is het kleinschalige karakter. Hier geen mega-evenementen, maar knusse activiteiten. Gezellig shoppen op de kerstmarkt in Mühlbach, een sfeervolle fakkelwandeling maken of vanaf de 2500 meter hoge Gitschberg uitkijken over meer dan 500 bergtoppen. Gezonde berglucht, adembenemende landschappen en alpentradities zorgen samen voor een heerlijke vakantiesfeer.

Bekijk meer skigebieden in Italie.

Authentieke wintersport in Gitschberg Jochtal
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.