Arctic Race of Norway: tweede editie van noordelijkse wielerwedstrijd

Geplaatst door Redactie op 23 juni 2014 om 13:34 in de categorie Beurzen en evenementen

Noorwegen Arctic RaceMisschien wel de mooiste kustlijn ter wereld is van 14 tot 17 augustus opnieuw het spectaculaire decor voor ’s werelds meest noordelijke wielerwedstrijd.

Nationale en internationale wielrenners komen voor de tweede keer in het noorden van Noorwegen bijeen tijdens de Arctic Race of Norway. Deze editie met finish van de eerste etappe op de Noordkaap is nog noordelijker en nog intensiever dan vorig jaar vanwege de wilde natuur en het uitdagende terrein van dit gebied.

Noordkaap de finish van eerste etappe van de Arctic Race of Norway

Vorig jaar vond de Arctic Race of Norway rondom de poolcirkel plaats. Dit jaar gaat de race een stap verder door het peloton 400 kilometer noordelijker te laten rijden. Dit wielersportevenement vestigt een record met de finish van de eerste etappe op het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap.

Wielrennen dwars door Noorse natuur

De wedstrijd bestaat uit vier etappes met een totale afstand van 708 kilometer. De trajecten brengen wielrenners langs de meest spectaculaire Noorse natuur met fjorden, steile bergwanden, eilanden en duizenden inhammen. De wielerwedstrijd start boven de Poolcirkel in de noordelijkste stad ter wereld, Hammerfest. De eerste etappe is 204 kilometer en eindigt boven op de Noordkaap. Etappe twee en drie voeren de deelnemers langs het stadje Honningsvåg, noorderlichtstad Alta en de berg Kvaenangsfjellet. De vierde etappe start en finisht in Tromsø, ‘de hoofdstad van het Noorden’.

Arctic Race of Norway: tweede editie van noordelijkse wielerwedstrijd
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.